Мистецтво вище за бізнес

Жанна Титаренко  |  Середа, 19 січня 2011, 22:56
У Харкові триває виставка нового напряму живопису – пейзаж проявлення. Автором робіт є художник Юрій Ваткін. Яскраві кольори надають картинам особливого відтінку і добре сприймаються на емоційному рівні.
Мистецтво вище за бізнес

В останні роки фотографії почали витісняти портрети та інші реалістичні зображення. У мистецтві з’явились нові напрями, а зокрема, абстрактний живопис. Юрій Ваткін обрав цей напрям півтора роки тому. Художник знайомий з іншими прийомами зображення, але від абстрактних пейзажів отримує найбільше задоволення.

Експресивний пейзаж проявлення можна лише відчувати. Яскраві кольори надають картинам позитивного емоційного сприйняття. Більшу частину свого життя Юрій Ваткін займався бізнесом. Але врешті-решт повернувся в мистецтво. Займатись арт-бізнесом художник не планує.

Повернутись до живопису Юрію Ваткіну допоміг учитель. При зустрічі, він засоромив його за те, що пан Юрій не займається малюванням і не розвиває свій власний талант. Не довго думаючи, художник вирішив щось намалювати, і вийшло досить гарно.

За словами самого Юрія Ваткіна, він має близько 30 картин. Час написання однієї картини триває від 6 до 24 годин (не поспіль, з перервами). Але над зображенням деяких пейзажів художник розмірковував більше  місяця.

Дуже незвичним є також той факт, що Юрій Ваткін ніколи не підраховує собівартість однієї картини. Він намагається придбати якомога якісніші полотна, щіточки, акрілові лаки, фарби тощо, і ціна не є головним показником при підборі матеріалів.

Виставка картин триватиме до 25 січня в приміщенні Муніципальної галереї.

За словами директора Муніципальної галереї Тетяни Тумасьян, влаштувати експозицію своїх робіт не так і легко. Адже черга художників є настільки великою, що весь час, аж до 2013 року є розділеним і вільних місць уже немає. Звісно, що можна записатись до кількарічної черги, але такий варіант вдовольнить далеко не кожного.

Роботи Юрія Ваткіна зацікавили працівників Муніципальної галереї і його картини потрапили на загальний огляд без черги.

Крім малювання, художник вільно володіє німецькою мовою і добре грає в шахи.

comments powered by HyperComments