У Харкові активізувалась діяльність квартирників

Жанна Титаренко  |  Середа, 19 січня 2011, 23:36
Мова йде про музичних виконавців, які проводять концерти у невеликих помешканнях. Екзотичність формату приваблює відвідувачів і квартирники вже мають невеличкі досягнення у розвитку цього напряму.
У Харкові активізувалась діяльність квартирників

Півсторіччя тому, квартирники проводили концерти у власних помешканнях, оскільки боялися потрапити під коліщата цензури. Також музиканти збирали друзів, аби ознайомити їх зі своїми новими творами і почути відгук на них.

Представниками Харківських квартирників є Андрій Каплунін, Олег Звягінцев і Євген Бережний. Цей колектив відроджує дещо забутий напрям у мистецтві, але водночас намагається внести туди щось нове.

Євген Бережний є учасником програми «Україна має талант». Зараз він готується до низки сольних концертів.

Крім того, Євген Бережний винайшов нову науку – затишкологію, яка вивчає механізми і методи перетворення простору в затишне приміщення.

За 5 років музичної діяльності колектив налагодив співпрацю з деякими білоруськими та російськими виконавцями. Інколи проводиться культурницький обмін в цьому напрямі. Також були прямі ефіри на радіо.

Вартість одного квитка на такий екзотичний концерт квартирників зазвичай становить від 30 до 40 грн. Кімната вміщає до 50 людей.

Вживати спиртні напої в помешканні не дозволяється. Квартирники безкоштовно пригощають своїх відвідувачів чаєм, кавою, печивом і мандаринами.

Домашні ліричні концерти поступово привели виконавців до сцени. Наразі квартирники планують низку виступів у клубі «Пентагон»  

 

comments powered by HyperComments