Життя по-бразильські. Частина 2 - Ріо-де-Жанейро

Ліна Кажан  |  Неділя, 23 січня 2011, 14:19
Коли наступають сутінки, місто оживає.
Життя по-бразильські. Частина 2 - Ріо-де-Жанейро

Справжнє місто туристів, до 1960 р. - столиця Бразилії. Населення – понад 6 млн. осіб. Найвидатнішими пам`ятками Ріо-де-Жанейро є друга за розміром у світі статуя Ісуса Христа, яка має назву «Христос Рятівник», та стадіон "Маракана".
Пейзаж у цій місцевості дуже мальовничий. Тут розташовано багато пляжів, затишних лагун та островів, є ліс. Найбільш відомі пляжі – Копакабана (один із символів Ріо-де-Жанейро), Іпанема та Леблон. Довжина Копакабани дорівнює 4 км, а ширина в деяких місцях — 100 м.
Коли наступають сутінки, місто оживає. Звідусіль грає музика та висвічують різнокольорові лампи. Бари, ресторани, дискотеки та клуби закликають до себе відвідувачів.
Ріо-де-Жанейро добре відоме своїми розкішними карнавалами по всьому світу. Тут можна побачити добре поставлені костюмовані шоу. Сказати, що місцеві жителі добре готуються до виступу – це нічого не сказати. Підготовка до шоу починається щорічно в лютому-березні аж за рік до його проведення. Тобто одразу після закінчення попереднього.
Карнавал – це величезна індустрія. Проходить він так. Прямо по вулицям міста пересувається довжелезна процесія. Групи учасників поділено на блоки, які з`являються та виступають в певний час. Їхня тематика дуже відрізняється за танцем або музикою. Представлено різні школи. З кожною групою виїжджає принаймні одна велетенська машина зі сценою. Фантазія бразильців не має меж. Ви маєте можливість побачити пересувних казкових персонажів з епосу різних народів світу, торти, замки, арт-об`єкти та багато іншого. Костюми учасників карнавалу вражають ще більше своєю помпезністю та оригінальністю. Заради мистецтва бразильці не жаліють ані грошей, ані власного здоров`я. Деяке вбрання важить близько сорока кілограмів.
Отже не дивно, що туристи з різних куточків світу приїздять до Ріо-де-Жанейро з превеликим задоволенням.

У Ріо-де-Жанейро відбудуться Літні Олімпійські ігри 2016 року.
 

comments powered by HyperComments