У Харкові відбулась презентація поетичної збірки Інни Захарової

Жанна Титаренко  |  Середа, 2 лютого 2011, 23:44
Письменниця переживає за український народ не лише у віршах. Інна Захарова є фаховим лікарем та членом Харківської Правозахисної Групи, яка опікується захистом громадянських прав в Україні
У Харкові відбулась презентація поетичної збірки Інни Захарової

Вірші Інни Захарової пронизані світлою вірою і великою любов’ю до України, її народу, всього живого і не живого, що нас оточує. Передмову до книжки написав священик  Української Православної Церкви Київського Патріархату о.Віктор Маринчак.

За словами отця Віктора, поезія Інни Захарової символізм є тим моментом, коли говорить наша українська культура. Презентація книжки віршів відбулась у книгарні «Є». Слухачі часто прохали прочитати почутий ними вірш іще один раз.

Шанувальники поезії Інни Захарової з великим задоволенням продовжили вечір читанням її віршів. У них передана історія, дитинство, віра. Частину збірки письменниця створювала саме у Великий Піст. В одному з віршів сюжет торкається Єгипту та Іудеїв.

У творчості поетеси є також інтимна лірика. Улюбленими поетами Інни Захарової є Олександр Блок та Микола Зеров.

Щодо українського патріотизму, то він чітко відчувається в образах письменниці. Зокрема, Інна Захарова у поетичному стилі зображує двоголового орла, який намагається заклювати Місяць, сни, думки людини і все те, що його оточує.

Збірка віршів не випадково отримала назву «Концепція світу». Адже поезія пронизана не лише літературними образами, вірою, любов’ю до світу і правди, а й філософськими висловлюваннями. Письменниця розмірковує над концепцією світла, яка включає в себе концепцію тьми і водночас, концепцію тьми, у якій ніколи не має місця для концепції світла.

Кілька віршів Інна Захарова присвятила Харкову. Дехто з мешканців нашого міста уже чекає на презентацію наступної поетичної збірки. Тож залишається побажати пані Інні Захаровій творчих успіхів і нових ідей. 

 

comments powered by HyperComments