Коронація слова - 2010: підбиті результати літературного конкурсу

Четвер, 3 лютого 2011, 12:31
"Коронація слова" — всеукраїнський конкурс романів, кіносценаріїв, п'єс та пісенної лірики про кохання. Проект компанії «Крафт Фудз Україна», заснований 1999 р. Метою конкурсу є підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів книжками, підтримка сучасного літературного процесу, кіно й театру, і як наслідок — наповнення українського ринку повнокровною конкурентоспроможною літературою, а кіно й театру — якісними українськими фільмами й п'єсами.
Коронація слова - 2010: підбиті результати літературного конкурсу

В інформаційній агенції «Укрінформ»  відбулась презентація нових книжок лауреатів літературного конкурсу "Коронація слова". У заході взяли засновник конкурсу, віце-президент компанії "Крафт Фудз" Юрій Логуш,  президент Міжнародного благодійного фонду «Мистецька скарбниця», натхненниця «Коронації слова» Тетяна Логуш, керівники видавництв "Фоліо", «Клуб сімейного дозвілля», «Світ успіху», «Структури гармонії». На презентації були присутні українські письменники, в тому числі й переможці конкурсу.

Під час заходу журналістам і читачам були представлені твори, відзначені конкурсом  - "Коронація слова - 2010":

- «Чорнобильська комедія» (Видавництво «Структури Гармонії») від Сергія Мирного про кохання поліської красуні та офіцера радіаційної розвідки, що спалахує у зоні аварії ядерного реактора, по-новому висвітлює знамениту, але так до кінця ще не зрозумілу Чорнобильську катастрофу. Твір отримав третю премію у конкурсі «Коронація слова – 2010» у номінації «Кіносценарії». Потім літературний сценарій був допрацьований та перероблений у формат роману.

- «Привітаноньки» (Видавництво «Світ Успіху») від Іляни Корнєєвої. Це пестливі «примовляноньки» - оберегові пісеньки, приголубоньки, втішаноньки, лікуваноньки, жартівоньки, забавляноньки, привітаноньки. Дипломант «Коронації слова 2010» у номінації «Пісенна лірика про кохання».

- «Із сьомого дна» (Видавництво "Клуб Сімейного Дозвілля") від львівських письменників Ярослави Бакалець та Ярослава Яріша. Це історія про останні дні життя Богдана Хмельницького, завзяту містичну боротьбу за Козацьку Україну, козаків, які оживають для боротьби із потойбіччям. Лауреат першої премії «Коронації слова – 2010» у номінації «Романи».

- «Орлі, син Орлика» (Видавництво «Фоліо») від Тимура Литовченко. Роман з історичного «козацького» циклу київського письменника про життя Григора Орлі, яке було сповнене небезпечних пригод. Він був відомим політичним і військовим діячем доби французького короля Людовіка XV, видатним дипломатом й організатором розгалуженої розвідувальної мережі, а також щирим адептом ідеї відновлення козацької держави на українських теренах. Друга премія «Коронації слова – 2010» у номінації «Романи».

- «Обре, сховайся добре» (Видавництво «Фоліо») від Костянтина Когтянца. Такого фентезі ви ще не читали! Ви не знайдете тут ані ельфів з гоблінами, ані абстрактної боротьби світла з темрявою, ані ідеальних залізобетонних героїв. Зате всі згадані історичні факти достовірні. Сюжет роману розвивається на тлі героїчних і трагічних подій Хмельниччини у 1651-1652 рр. Головний герой, який мимоволі вплутався у боротьбу розвідок балканських князівств, після тривалих поневірянь опиняється на Січі й під час виконання чергового наказу дізнається, що отаман загону – чаклун... Диплом "Вибір Видавців" від "Коронації слова-2010".

comments powered by HyperComments