Одні радіють, інші плачуть – і все це на свято

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 14 лютого 2011, 12:32
День Святого Валентина відкриває можливість освідчитися в коханні сором’язливим підліткам, які в інший день цього зробити не можуть. 14 лютого молодь з нетерпінням чекає подарунків, листівок, дзвінків від старих друзів і врешті-решт гарного настрою.
Одні радіють, інші плачуть – і все це на свято

З’явилося це свято за ініціативою купців, які в усі часи були зацікавленими продати якомога більше листівок, статуеток і всіляких інших дрібниць. Нині День Закоханих відзначають і в Україні.

Концертні програми, феєрверки, подарунки – все це добре, але вразливі діти часто зовсім не розуміють, що це свято є другорядним і їх думки пробирає сум. Одній подружці подарували 20 листівок, а іншій – дві. Хтось отримав гарний подарунок, а хтось – нічого.

У дитячому віці більшість учнів ще не розуміють, чим є справжнє кохання і через якісь листівки досить таки часто виникають всілякі образи і непорозуміння.

Для підлітків це свято є значно важливішим. Напередодні 14 лютого багато дівчат роблять перші спроби написання віршів та оригінальних прозових освідчень в коханні. У цей день втілюються в життя творчі здібності, завдяки яким і виникає святкова атмосфера очікування якогось дива, кохання, порозуміння тощо.

Але водночас, у день закоханих значно підвищується продаж алкогольних напоїв і це свято перетворюється на звичайнісінький процес вживання спиртного. Це стає ще одним приводом для випивки та переїдання і, врешті-решт, крім витрачених грошей після свята у пам’яті майже нічого й не залишається.

Насправді, для того щоб освідчитися в коханні не потрібне спиртне, подарунки чи спеціально відведений для цього день. Говорити про свої почуття варто лише тоді, коли людина в них впевнена, а освідчуватись у коханні так, для сміху, чи для традиції свята не є найкращим варіантом людських стосунків.


  

comments powered by HyperComments