Ювілейний концерт Миколи Воловика зібрав до двох сотень вдячних слухачів в Українському культурному центрі «Юність»

Ігор Алексєєв  |  Неділя, 20 лютого 2011, 12:55
18 лютого прекрасний харківський бард, душевний співак, дуже добра і розумна людина Микола Воловик давав свій ювілейний концерт, на якому йому допомогали друзі та однодумці. Власне, п'ятидесятирічний ювілей співак мав рік тому, але він так хотів порадувати нас найвищим рівнем орґанізації концерту, що відклав його на цілий рік для ретельної підготовки.
Ювілейний концерт Миколи Воловика зібрав до двох сотень вдячних слухачів в Українському культурному центрі «Юність»

Я давно не був ні на чому подібному та зараз не можу уявити, як можна краще. Микола Воловик за багато років творчої діяльности заслужив собі величезний авторитет та силу-силенну прихильників. Майже кожен прихильник українських бардівських пісень, романсу та шансону у Харкові знайомий з його творчістю та глибоко шанує її. Голос та творча манера зачаровують харківське українство незалежно від віку та професії.
Дебют пана Миколи відбувся 4 вересня 1958 року, із тих пір він не розлучався з ґітарою та був улюбленцем подвір'я та усіх колективів, куди доля занесла. Другим хоббі у дитинстві було читання, що мабуть і досі дається взнаки – таку ерудицію, як у пана Миколи важко накопичити, якщо займатися цим не від самого початку життя. Участь у різних конкурсах та, відповідно, нагородження, розпочалися з подачі Віктора Бойка, із яким познайомив 89-го року Микола Мокренко – діяч УРП «Собор», котру пан Воловик гаряче підтримував.
Ведучими концерту були запрошені харківські знаменитості, одні з найпрекрасніших діячів сучасної культури Слобожанщини. Поет Віктор Бойко, на превеликий жаль, захворів і пошану до нього я зміг виразити, тільки слухаючи прекрасні пісні на його вірші. Неперевершена Люцина Хворост ловила мої закохані погляди увесь концерт; і я певен, що не тільки мої. У її виконанні звучав романс на вірші Віктора Бойка та вона підспівувала головному герою дійства у декількох піснях. Другою ведучою концерту була Лариса Вировець, керівник літературного об'єднання «Апостроф», прекрасна поетка, чиї думки та витончені рядки розчулюють та замислюють будь-кого. Вона зачитала декілька своїх віршів та зворушила зал поміж виконанням прекрасних пісень Миколою Воловиком.
Разом із Ювіляром співали його донька Христина, син Стас зі своїм другом. Пан Микола виростив музичну родину та долучив дітей до українскої культури, поставив до витоків її нового відродження у Харкові.
На концерті лунали пісні на слова Тараса Шевченка, Олександра Олеся, Анатолія Перерви, народні пісні. Свої пісні виконували Ірина Скринникова, Микола Чернов, незабутній та мудрий гумор проспівав та оповів Володимир Васильєв. Такі діячі, як Микола Воловик та його однодумці різнобічно виховують культуру та свідомість. Дають нашому народу нові мораль та світогляд, очищуючи душу.
Дуже радий, що мені вдалося опинитися у числі тих двох сотень людей, які змогли викроїти час, щоби відвідати концерт неперевершеного майстра. Завдяки цьому я зміг розповісти Вас, як там було гарно і наскільки варто прийти на наступний такий концерт.

comments powered by HyperComments