Чи знають мешканці Харкова дату смерті Тараса Шевченка?

Жанна Титаренко  |  Четвер, 10 березня 2011, 15:22
День народження великого Кобзаря, який припадає на 9 березня відзначали низкою заходів, покладанням квітів, конкурсами. Але вже сьогодні, про Тараса Шевченка більшість мешканців міста і організацій забули.
Чи знають мешканці Харкова дату смерті Тараса Шевченка?

До пам’ятника Тараса Шевченка сьогодні прийшла лише невеличка група людей з Української Народної Партії. Низький уклін і 4 букети свіжих квітів. Ці люди прийшли просто для себе, без усіляких відеокамер та інших засобів піару. Поговорили з Шевченком, почитали вірші. І все.

Радує лише той факт, що в Харкові є люди, які ходять до пам’ятника Тараса Шевченка постійно, вклоняються йому, подумки радяться з ним. Можливо, хтось із таких людей підійшов і сьогодні. Можливо, хтось таки і згадав, що сьогодні, 150-річниця з дня смерті Тараса. Але це зовсім не той рівень, на якому відзначають цей день в інших містах України.

Так, у Полтаві цього дня відбулась панахида біля пам’ятника Шевченка, у Києві – художня мистецька година, літературні читання, у Луцьку – громадська хода з припиненням руху транспорту, панахида, тематичні уроки в школах, низка виставок, літературні читання тощо.
Публікацій про заходи 10 березня у Харкові присвячені шевченківській тематиці покищо не видно.

От тепер і стає зрозуміло, що Тарас Шевченко для більшості мешканців цього міста і місцевої влади є всього на всього, якимось зображенням для сувенірів, які можна продавати, а пам’ятник – якимось місцем, де можна вдало сфотографуватись для чергового піару і все.

 

comments powered by HyperComments