Нова Кармен на сценах Харківських театрів

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 14 березня 2011, 13:31
Мешканці Харкова мають можливість побачити модерний балет у супроводі оперної музики. Читайте що говорять про таке поєднання темпоритмів балету й опери літературні критики і сам постановник.
Нова Кармен на сценах Харківських театрів

Художній керівник театру «Київ модерн балет» Раду Политару вважає, що сучасний театр має базуватись на емоціях, співпереживаннях, і те що можна подати простіше, не треба якось ускладнювати і закручувати.

За словами Раду, навіть в елітних професійних балетах відходять від деяких норм, щоб це більше подобалось людям.

«Я не бачу в цьому нічого поганого. І мені не соромно за свої постановки», - додав Раду.

Водночас Харківський літературний критик Юрій Хомайко вважає, що спрощення балету і змішування його з іншими танцювальними жанрами може призвести до примітивізації балету як такого.

Під час прес-конференції також було зазначено, що в Україні бракує акторів балету через їх постійний виїзд закордон. Раду теж має проблеми з браком кадрів. Нині в його колективі працює 22 творчих особистостей, які навчалися в різних навчальних закладах за різними напрямками. Раду вважає, що в першу чергу людина має бути актором, тобто вміти сміятися, плакати, змінювати вираз обличчя, бо лише після цього можна переходити до танцю.

Квитки можна придбати в усіх театральних касах, їх вартість сягає від 80 до 250 грн.

Раду вважає, що постановка «Кармен» відома серед загалу своїм сюжетом і тому добре сприймається глядачами.

«Навіть якщо людина не знайома з таким напрямом як балет, то їй це обов’язково сподобається, вона зрозуміє сюжет душею і сприйме його на емоційному рівні не гірше за інших», - додав раду.

 

comments powered by HyperComments