Харківські поети декламували свої вірші в оригінальний спосіб: з верхніх щаблів драбини

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 22 березня 2011, 14:11
Всесвітній День поезії мешканці Харкова відзначали з багатою фантазією і жартами. Молодь зібралась біля станції метро «Історичний музей» і з розмальованими обличчями та плакатами попрямувала до Літературного музею.
Харківські поети декламували свої вірші в оригінальний спосіб: з верхніх щаблів драбини

У святковій ході взяло участь близько 50 молодих поетів. На їх обличчях були намальовані синьо-жовті прапори, квіти, серця, промені сонця, китайські ієрогліфи, обличчя тварин тощо. Хлопець, на обличчі якого було нанесене зображення чорного кота, сказав, що це символ його успіху.

Читання віршів відбувались на подвір’ї Літературного музею. До стіни будівлі приставили високу драбину, з верхніх щаблів якої декламували вірші. Охочі могли скористатися гучномовцем.

У поезії значної частини промовців передавались негативні емоції. Так у віршах Вадюші (такий псевдонім) усі предмети мали чорний колір. Олександр Середа описує любов поруч з демонами та іншими темними силами.

Оптимістичну поезію зі своєї маленької збірочки зачитав Ярослав Корнєв.

Поетеса з творчого угрупування «Маруся» Олена Руда досить влучно змалювала у своєму віршеві прихильників Лєніна. Інший вірш був пронизаний невеликими жартами і згадками про дитинство.

Найбільше вразив вірш Гасі Лапшун. Вона досить влучно і природно передала переживання і думки матері, яка втратила сина. Це єдина письменниця, яка відмовилась вилазити на драбину.

Всесвітній день поезії в Харкові святкували вдруге. http://varta.kharkov.ua/mistetstvo/1083881.html. На жаль, приміщення для літературних читань жодна організація молодим поетам не надала. На вулиці в той день було вітряно і холодно. Молоді поети швиденько читали по кілька віршів і покидали творчий майданчик. Тож останнім довелося читати лише перед невеличкою жменькою людей.

comments powered by HyperComments