У Харкові підбили підсумки 3 етапу Всеукраїнського дитячого конкурсу «Кращий читач України»

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 29 березня 2011, 19:29
Кращі читці Слобожанщини запрошені до Львова. Там відбудеться 4 етап конкурсу. Такою поїздкою і цифровим фотоапаратом нагороджено Сатуєву Мар’ям зі Змійова та Тугусова Артема з Чугуєва.
У Харкові підбили підсумки 3 етапу Всеукраїнського дитячого конкурсу «Кращий читач України»

 

Переможці та кращі читці Слобожанщини сьогодні отримали книжкові подарунки від видавництва «Ранок» і телевізійної програми «Книжковий кошик».

За читання українських книжок і декламацію віршів двох учасників конкурсу було нагороджено російськомовними книжками про Російську державу. Таке право було надано двом бібліотекарям з м. Курськ та м. Бєлгород.

У Харківській області в конкурсі «Кращий читач України» взяли участь 4 500 дітей 6-7 класів. Визначали переможців письменники, літератори і журналісти.

Переможцем у номінації «Лоцман дитячих мрій» став Сулупський Данило (м. Харків), у «Читач марафонець» - Леонова Кіра (м. Харків), у «Читач ерудит» - Хільчевський Богдан (м. Ізюм).

Кращим знавцем української мови стала Солдатенко Юлія (м. Зміїв). У номінації «Проба пера» перемогла Неділько Юлія (м. Валки).

Усі учасники конкурсу вели читацький щоденник, у якому записували всі прочитані книги. Найкращим, такий щоденник виявився у Соболєвої Дарини (м. Богодухів).

Леонова Кіра, яка минулого року отримала перемогу в номінації «Кращий читач Слобожанщини» розповіла про свої враження від поїздки у Львів і прочитала кілька власних віршів про Україну, у якій всі діти разом.

«Там жива українська мова. Там можна дружити з однолітками з різних куточків України…», - додала Кіра.

Діти, які брали участь у конкурсі є дуже обдарованими і старанними. Зі «Справжньою вартою» спілкувались кращі читці Валківського району.

Катерина Косенко крім читання книжок займається плетенням з бісеру. Читає книжки довгими зимовими вечорами, або в літні спекотні дні. Ліза Жутова захоплюється квітами, а особливо, їх вирощуванням. Плетення з бісеру теж належить до її захоплень. Віка Білицька вільний час присвячує малюванню. Після прочитання кожної книжки, вона створює малюнок, у якому відображує отримані враження. Малює переважно природу. Віта Маренко дуже захоплюється читанням. Інші захоплення виражені слабше, тому найбільше часу дівчинка віддає книгам. Владислав Новохатський читає переважно фантастику. А Крім цього, збирає моделі літаків і кораблів.

До Харкова ці дітки приїхали з завідувачкою Валківської дитячої бібліотеки Світланою Пасічник. Вона з радістю дивилася на щасливі очі дітей. Пані Світлана сподівається, що ці діти є майбутнім нації, і вірить у те, що читання й надалі залишиться їх захопленням. Юлія Неділько отримала перемогу в номінації «Проба пера» і пані Світлана щиро радіє за це. Сама Юлія сказала, що отримує величезне задоволення від поезії, і це не займає надзвичайно багато часу.

Для кращих читців Слобожанщини Харківський театр ляльок показав спектакль «Травнева ніч» М. Гоголя.  Але постановка даного спектаклю дітям не сподобалася. Значна частина глядачів після перегляду перших 15 хвилин покинули зал і розійшлися.  

«Мені страшно слухати такі крики і звуки. Мені не подобається цей спектакль», - сказала одна з дівчаток.

«А мені не зрозуміло до чого там шаманські бубни і страшенний стукіт. Актори говорять не чітко, я майже не розумію слів. Одні крики та шум. Голова дуже розболілась від такого перегляду», - додала одна викладачка, яка супроводжувала групу дітей.

«Аби ми знали, що буде такий спектакль, то не їхали б на нього», - сказав один хлопчик.

Позитивних відгуків почути не довелося.

comments powered by HyperComments