ІІІ Міжнародний фестиваль танцю: Українські народні –- найкращі

Ольга Собко  |  Середа, 6 квітня 2011, 16:41
В кінці березня цього року в Харкові відбувся ІІІ Міжнародний фестиваль танцю – наймасштабніший в Україні та країнах СНД. Фестиваль було організовано Харківською обласною молодіжною організацією за ініціативою Посла Миру в Україні Євгена Капліна
ІІІ Міжнародний фестиваль танцю: Українські народні –- найкращі

Даний захід поєднав в собі безліч танцювальних напрямків і зібрав більше 4500 виконавців танців різних жанрів та категорій. В рамках фестивалю пройшла конкурсна програма, яка включила в себе 5 стилів, а саме сучасний танець, естрадний танець, народний танець, стилізований народний танець та східний танець.

Боротьба конкурсантів була запеклою, але оцінена справедливо, адже до складу журі увійшли Тамаз Єрьомін – актор, режисер, продюсер, головний редактор телекомпанії «Горизонт і Омега», Ігор Животченко – лауреат, дипломант міжнародних фестивалів та конкурсів, лауреат «Творчої премії» Харківської міської ради, володар почесної медалі національного заслуженого ансамблю танцю України ім.. Павла Вірського, Сергій Ланько – Віце-чемпіон Європи за версією IDF 2010, переможець І Міжнародного фестивалю хіп-хоп культури, акредитований тренер АСЕТУ, фіналіст та переможець ряду фестивалів та конкурсів, Оксана Луценко – володарка титулу «Міс Магія Сходу - 2008», володарка Кубку України в номінації шоу-белліданс, лауреат ІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу арабської та східної хореографії «Перлина Сходу», багаторазовій переможець та учасник різноманітних конкурсів та фестивалів, Едуард Безродний – актор, режисер, постановник Харківського державного театру ім.. Шевченка, виконавець більше 80 ролей різного жанру, культурний та естрадний діяч.
Всі учасники були неперевершені в виконанні своїх номерів, але коли на сцену виходили колективи з українськими народними танцями – зал завмирав. Стрімкі бігунці, акробатичні трюки та національний колорит поєднав в собі найяскравіший танець фестивалю – український гопак, який і здобув в своїй номінації перше місце, адже це єдиний танок, який змусив журі аплодувати стоячи.
 

comments powered by HyperComments