На Майдан Свободи їдуть по олію і сало. Купи – з’їж стає вершиною духовності Харкова

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 22 квітня 2011, 11:30
Щорічний ярмарок продуктів харчування, дешевого одягу та інших речей, які можна придбати в кожному мікрорайоні міста перетворює головний майдан на звичайнісінький базар, який аж ніяк не вписується в архітектурний дизайн центра Харкова.
На Майдан Свободи їдуть по олію і сало. Купи – з’їж стає вершиною духовності Харкова

 

На Майдан Свободи їздять по олію мешканці проспекту Маршала Жукова та селища Жуковського.

«Гарна олія, пахуча, дешева. Лише дуже мало привозять. Треба брати свої пляшки, раненько виходити з дому, щоб о 8 зайняти чергу», - поділилася враженнями старенька.

«Головний майдан Харкова перетворився на колгоспний базар. Перед Національним Університетом пхають візки з ящиками. Нерідко валяється всіляке сміття. Не вистачає тут лише зграї безпритульних собак. Мабуть, скоро дочекаємось», - сказала викладачка ХНУ ім. Каразіна.

«Тут не вистачає чогось екзотичного. Правильніше було б у цьому місці продавати картини, рідкісні книги, статуетки привезенні з-за кордону. Думаю, що книги купували б викладачі і студенти. А так, навіщо мені тут купувати моркву  чи сало, я це куплю на Олексіївському ринку і не буду тягнути торби аж звідси», - додала студентка.

Скільки людей, скільки й думок. Але в центрі міста споруджують театри, університети, церкви, прес-центри. Тобто центральна частина міста є вершиною духовності його мешканців. У Харкові, в самісінькому центрі Майдану Свободи розташований базар. Виходить так, що купи – з’їжуже кілька років поспіль стає духовною вершиною нашого міста.  

comments powered by HyperComments