Весняний час: прокидаються метелики, прилітають птахи, привертають до себе увагу собаки, кішки і навіть риби та слони

Ольга Собко  |  Середа, 11 травня 2011, 10:08
З 29 квітня в АРТ-підвалі Харківської Муніципальної галереї діє виставка робіт Ірини Мельникової - "PAPEMASHE: Весна" (левкас, скульптура, об'єкти). Галерея представляє весняний проект харківського скульптора, що працює в унікальній, авторській техніці, заснованій на прийомах пап'є-маше. Це вже не перший проект давнього друга галереї - Ірини Мельникової. На виставці представлено 20 скульптурних об'єктів і сім барельєфів. Дана виставка присвячена весні, гарному настроєві та позитивним емоціям.
Весняний час: прокидаються метелики, прилітають птахи, привертають до себе увагу собаки, кішки і навіть риби та слони

Саме весною, коли прокидаються метелики, прилітають птахи, люди стають уважнішими і добрішими. Зустрічі, обійми, поцілунки, дружба, любов - саме ці сюжети представлені в роботах автора на виставці.
Всі роботи виконані з пап'є-маше, скульптурні об'єкти яскраві і незвичайні. Кожна з них наділена своїм характером і настроєм. Дивлячись на її численних різнокольорових котів, собак, слонів, риб неможливо стримати посмішку і зберегти поганий настрій.
Як стверджують мистецтвознавці, скульптура митця вдало і ефектно виглядає в середовищі міста, в інтер'єрі будинку, у колі своїх реальних прототипів, і, можливо, саме це властивість робить роботи майстра все більш популярними не лише серед друзів та знайомих, а й серед жителів міста.
Виставка діятиме до 12 травня, тож ще є можливість побачити чудо, створене руками.
 

comments powered by HyperComments