У Харкові відбулася презентація 13-го видання книги-спогадів Юрія Горліса-Горського «Холодний Яр»

Жанна Титаренко  |  Четвер, 12 травня 2011, 01:55
Роман «Холодний Яр» заснований на реальних подіях і вміщує розповіді про збройну боротьбу за Українську державу під жовто-блакитним прапором УНР та чорним прапором Холодного Яру. Книга доповнена історичними документами, біографічними розповідями про автора, розповідями про життєвий шлях героїв, описаних у романі та фотографіями.
У Харкові відбулася презентація 13-го видання книги-спогадів Юрія Горліса-Горського «Холодний Яр»

Презентація книги розпочалася з перегляду невеликого слайд-шоу скомпонованого з історичних сюжетів бойових дій та заходів вшанування загиблих холодноярських героїв сучасниками. Такий своєрідний міні-фільм, до якого увійшли кадри подій, що відбувались у Холодному Ярі супроводжувавсь піснею «Любо, братці, любо, любо, братці, жить. З нашим отаманом не приходиться тужить…»

З нагоди презентації книги «Холодний Яр» Харків відвідав відомий громадський діяч, голова Всеукраїнського осередку міжнародного Центру Національного Відродження ім. Степана Бандери Тарас Рондзістий.

Під час своєї промови Тарас Рондзістий наголосив на тому, що роман Юрія Горліса-Горського суттєво впливає на формування, власне, української особистості і за допомогою цього твору громадські діячі мають, хоча б частково, протистояти проросійській інформаційній навалі.

«Наклади книги є невеликими – 1-1,5 тисячі примірників. Центр Національного Відродження ім. Степана Бандери видає роман за власні кошти і не ставить за мету отримання прибутків. Головною метою є повернення історичної пам’яті та дерусифікація українського населення». – зазначив Тарас Рондзістий.

На зустріч із мешканцями Харкова також приїхав голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» Сергій Кузан.

«Я впевнений у тому, що книга «Холодний Яр» не залишить байдужим до українського питання жодного читача», - сказав Сергій Кузан.

Детально, про життєвий шлях автора Юрія Горліса-Горського та про сюжет роману розповів відомий публіцист, редактор тижневика «Шлях Перемоги» Віктор Рог.

«Найбільше в романі вражають людські епізоди», - зазначив Віктор Рог і розповів про те, які злочини вчиняли совєтські окупанти на теренах України, і не лише проти повстанців Холодного Яру, а й проти мирного населення.

Щиру подяку гостям міста висловила голова Харківського осередку Конгресу Української Інтелігенції (КУІН) Ніна Виноградська.

У своїй коротенькій промові Ніна Виноградська повідомила про вихід історичного роману члена КУІН Володимира Сватенка з назвою «Омела» (омела – це дерево-паразит, яке живе за рахунок інших).

Аби харківці могли підвищити рівень історичних знань та зміцнити, власне, українські світоглядні позиції до Харкова було привезено низку інших книжок, ціна яких коливалася від 18 до 50 гривень. Мешканці Харкова найчастіше обирали книгу «Чорні Запорожці» Петра Дяченка, антології «Український націоналізм» перший та другий том, і звичайно ж, «Холодний Яр» Юрія Горліса-Горського.

comments powered by HyperComments