Коротка життєва сімейна історія

Жанна Титаренко  |  Четвер, 26 травня 2011, 18:42
Приходить чоловік з роботи. Позаглядав, позаглядав по каструлях, їсти звареного нічого нема. На столі стоїть величезна миска салату з дрібно нарізаних стебел кульбаби та листочків лободи і маленький окраєць чорного хліба.
Коротка життєва сімейна історія

 

 

„Мабуть, дружина дізналася, що я з друзями прогуляв частину своєї платні. Сердиться... Що й казати. Сам винен” – подумав чоловік та й поплентавсь до магазину за харчами.

Приходить до дому, аж бачить, що його дружина їсть той салат.

„Зіронько, що з тобою? – запитує чоловік, – може б ти шматочок ковбаски чи тортика з’їла? Що, тобі не хочеться?”

„Нехай похочеться”, - сказала дружина і пішла спати.

Наступного дня було те саме.

–В чім справа? Мені таке набридло?

–Нічого не трапилося. Все добре. Я схуднути хочу, щоб бути красивою, щоб ти на інших жінок не задивлявся. Сам же говорив мені, що тобі худенькі подобаються. То хіба ти не хочеш, щоб я була гарною?

–Он воно що... Тепер я розумію.

Домовився чоловік зі своїм батьком, щоб він його дружину запросив на вихідні в гості. Сам же не поїхав, сказав що має працювати. А насправді, зібрав усі сукні, блузки та штани, що носить дружина та й пішов із ними до швейної майстерні. Попрохав швачку, щоб десяток цих речей повшивала на сантиметр, на два і зробила це терміново.

В неділю після обід уже всі речі висіли в шафі.

Приїхала щаслива дружина.

–О, як я добре відпочила.

–А як же твоя дієта?

–У суботу пів дня ходила голодною. А тоді не витримала, і брала все що очі бачать. Там на дієті довго не всидиш. Цим треба тут, у місті, займатись. Заодно грошей на ремонт заощадимо.

–То добре, роби як знаєш.

Наступного дня дружина почала вдягатись на роботу.Спробувала одні штани, не налазять, інші – теж. Спідницю натягла і та й дума: трісне по швах чи ні доки до офісу дійде. Виходить зі своєї кімнати чоловік.

–Ой, я так поправилася за вихідні... Нічого вдягти не можу, все таке тісне зробилося. Я ж 4 дні голодувала, а їла добре лише в суботу ввечері і в неділю зранку. Чому так трапилося? Я ж так хотіла схуднути, - плаче.

–Не плач, моя зіронько. В організмі людини час від часу спрацьовує захисна реакція організму. Коли людина довго не їсть, або вживає малокалорійні харчі, організму не вистачає всіх потрібних речовин, і він бере їх із своїх запасів, тоді людина може схуднути. Але коли організм уже зрозумів, що поживних речовин мало, він починає краще засвоювати спожиту їжу. Така захисна реакція може зупинитися значно пізніше, ніж ми цього хочемо. І тоді ти будеш іще повнішою.

Задумайся, адже ті люди що схудли, дійсно, дуже швидко поновлюють свою вагу. Захисна реакція спрацьовує. Організм уже знає, що далі їжі буде мало і засвоює максимальну частку харчів, відкладаючи їх в запаси – жирок.

–То що ж я маю робити?..

–Зробити свою дієту менш жорсткою і дотримуватись її постійно. Водночас більше ходити пішки, працювати фізично. І все налагодиться.

Дружина заспокоїлася, а чоловік зателефонував своєму батькові і подякував за те, що допоміг зупинити голодування його коханої. Адже в іншому випадку, вона мучила б себе кілька місяців, ще більше зациклилася б на проблемі, а потім, за короткий час, відновивши свою вагу отримала б серйозне розчарування і депресію.

comments powered by HyperComments