Чи справді в наших паспортах з’являться дуги, петлі і завитки?

П'ятниця, 10 червня 2011, 18:15
Останнім часом ведуться розмови про документи нового покоління з біометричними даними їх власників. Але в даному випадку - мова не про поголовну паспортизацію, а про закордонні паспорти. Як відомо, Мін'юст підготував і зареєстрував у парламенті чергову версію законопроекту «Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство». Планується, що введення нових документів триватиме до 2018 року.
Чи справді в наших паспортах з’являться дуги, петлі і завитки?

Біометричні паспорти будуть видаватися на 10 років і містити в собі не тільки інформацію про власника (ПІБ, стать, громадянство), але і біометричні дані: зображення особи, відбиток одного з пальців кожної руки, особистий підпис.

На думку одного з авторів законопроекту, голови парламентського комітету з питань прав людини, нацменшин і міжнаціональних відносин Олега Зарубінського, забезпечення такими документами обійдеться казні в невеликі гроші. У свою чергу, глава МВС Анатолій Могильов переконаний, що не постраждає і сімейний бюджет українців: вартість оформлення нового закордонного паспорта не буде відрізнятися від нинішньої (вона стартує від 33 грн).
А ось внутрішні паспорти дійсно можуть бути замінені принципово новим документом: посвідченням громадянина України, яке планується видавати в безстрокове користування.
Хочеться трішечки розповісти про так звані відбитки пальців, адже не всі знають що папілярні візерунки виникають у плода людини ще в момент формування шкірних покривів і залишаються незмінними до самої його смерті. Будова папілярних візерунків строго індивідуально. Численними дослідженнями доведено, що папілярні узори не повторюються в різних людей. Навіть сіамські близнюки, тіла і душі, яких в тій чи іншій мірі з'єднані між собою, мають різні візерунки на пальцях.
Розрізняють три, основні, види папілярного малюнка: дуги, петлі, завитки.
У різні роки і в різних країнах проводилися дослідження про пропорційність капілярного малюнка на пальцях, і ось що вийшло:
Дуги зустрічаються вкрай рідко - 5-10 %,
Петлі виявляються у більшості людей - 60-65 %,
Завитки виявляються значно рідше – 30 %.
Виявляється, якщо знатимеш які в людини папілярні візерунки, то можна сказати знатимеш про неї набагато більше. Як? А ми зараз охарактеризуємо людей з тими чи іншими папілярними візерунками.
Отже, дуга - вказує на досить ординарних і практичних людей, які вважають за краще справи ніж розмови, оскільки часто не вміють висловлювати свої думки, обмежені в емоційному плані. Це дуже розумні та економні люди. Така людина не любить зміни в житті, вкрай консервативна. Одного разу знайшовши своє місце під сонцем, не витрачає сили на пошуки кращої долі, задовольняється тим, що має. Від нього можна не очікувати блискучих здібностей в науці, техніці, мистецтві, але загальні практичні справи йому вдаються зовсім не погано. Характер таких людей - важкий, вибуховий. У повсякденному житті ці люди «прут як танки». Людина з дугою йде до своєї мети самої прямою дорогою, не відволікаючись по дорозі ні на що зайве. У подружньому житті такі люди відрізняються винятковою відданістю, дуже рідко дозволяють собі інтрижки на стороні, але вимагають також абсолютної вірності у відповідь.
Петля. Якщо на пальцях петлі, то перед нами різнобічно розвинена особистість, з хорошими розумовими та душевними якостями. Однак іноді їм бракує ініціативи і рішучості. Їх природна обережність і гнучкість характеру, можуть призвести до невпевненості. Вони доброзичливі, емоційні, чутливі. У вас може бути багато талантів, але для успіху потрібно зосередитися на чомусь одному. З таким типом візерунків народжуються «Сальєрі», а от, щоб стати «Моцартом», необхідно мати «завитки», тобто, і з петлями можна добитися великої слави, популярності, але тільки наполегливою і важкою працею. Божественний дар, в основному, приходить до людей з завитками
Завитки (мигдалеподібні воронки, спіралі, еліпси, «павине око»)
Завитки, завитки! Вони багатогранно і непередбачувано впливають на психіку людини, розвиток особистості та застосування його унікальних можливостей. А це дуже цікаво, не те, що з банальними дугами або петлями, де все передбачуване і зрозуміле ..
Чим складніше завиток, тим складніше психіка людини. Така людина ніколи не прийме поспішні рішення, а сто разів все обміркує. Його девіз: «Сім разів відміряй - один раз відріж» або «Береженого - Бог береже». Володарі завитків украй сприйнятливі і легко ранимі. Вони володіють винятковою пам'яттю, абстрактним мисленням і розвиненим підсвідомістю. Також можна відзначити: вроджену впевненість у собі, честолюбство, великі амбіції, а так само яскраву індивідуальність, оригінальність і вміння працювати на самоті. Складний візерунок або дозволяє досягати неймовірних вершин слави в науці, мистецтві, або забезпечує нервові зриви і постійні депресії, що, часто, і приводить до різних психічних захворювань.
От такі вони, наші візерунки на руках, дивлячись на які можна «читати» людину, а ми так рідко звертаємо на них увагу.


 

comments powered by HyperComments