Харківський театр "Арабески" готує нову виставу європейського рівня

Середа, 15 червня 2011, 00:48
Харківський театр "Арабески" заснований в 1993 р. студентами театрального відділення Харківського інституту мистецтв. У репертуарі театру - п'єси і сценічні постановки за творами класичних і сучасних українських авторів таких як Микола Хвильовий, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Сергій Жадан.
Харківський театр  "Арабески"  готує нову виставу європейського рівня

Театр відзначений преміями ряду українських і міжнародних фестивалів сучасного театрального мистецтва зокрема за професійне виконання ролей і за вміння здивувати глядачів.
Ось і зараз колектив театру  готує новий експериментальний спектакль за творами польського письменника, художника і філософа Віткація. Як повідомила журналістам директор і режисер театру Світлана Олешко, в основу "трагікомічної постановки про вічне" увійдуть шість п'єс цього автора. Зараз їх перекладають  українською мовою. Як було зазначено, ці твори "про життя, смерть, любов і ненависть". Остаточного назви у вистави поки немає. Його дія розгортатиметься одночасно в трьох приміщеннях, а глядачі будуть переміщатися, тому дійство буде динамічним не лише для акторів, а й для глядачів.           

4 та 5 червня у Харкові відбулися тренінги-кастинги для цієї вистави. У результаті було відібрано 13 осіб з різних українських міст, зокрема, Києва та Харкова.  Даний проект об’єднав дві держави, адже актори будуть з України, а режисер вистави - Ігор Гошковський з Польщі. Дуже цікаво буде подивитись на результати співпраці. До речі прем'єра відбудеться в Харкові в серпні. Світлана Олешко повідомила, що потім театр покаже виставу у Києві, Львові, Луцьку і в Польщі.
 

comments powered by HyperComments