«Джаз Коктебель» прийшов до Харкова. В місті відбулася пре-паті 9-го Міжнародного фестивалю «Джаз Коктебель»-2011

Неділя, 26 червня 2011, 23:15
У клубі «Корова» виступили три харківські групи, що претендують на виступ в Коктебелі у вересні, і московські гості, група «Карл Хламкин и ОгнеОпаснОркестр». Пре-паті 2011 року проходять в 6 містах України, Харків став четвертим.
«Джаз Коктебель» прийшов до Харкова.  В місті відбулася пре-паті 9-го Міжнародного фестивалю «Джаз Коктебель»-2011

 

Глядачі і представники оргкомітету джазфеста вибирають серед місцевих музикантів тих, хто поїде до Коктебелю. Там 15-18 вересня міжнародний джазовий фестиваль пройде в дев'ятий раз. Групи, які переконають публіку і журі, виступлять на Волошинській сцені «Джаз Коктебеля» в саду будинку-музею Волошина.

У Харкові претендентами на виступ були «Maria Group», «Macodes Trio» і «Blust Groove». Завершили вечір хедлайнери, музиканти з Москви «Карл Хламкин і ОгнеОпаснОркестр». Хто з харків'ян поїде до Коктебелю стане відомо 1 липня. Заснували фестивалю джазу в Коктебелі відомий російський журналіст Дмитро Кисельов і Лілія Млінаріч – беззмінна глава оргкомітету феста. На «Джаз Коктебелі» виступали багато початківців, знамениті і легендарні вітчизняні і зарубіжні музиканти, що грають джаз, фьюжн, рок, етно, флок і в інших стилях. На основній сцені, зокрема, грали Олексій Козлов, Ніно Катамадзе & Insight, De Phazz, Shibusashirazu Orchestra, Us3, Red Snapper, Karl Frierson, Біллі Кобем, Стенлі Кларк.

Цього року на фестивалі знов виступить Red Snapper і вперше – польська джазова співачка Анна-Марія Йопек.

comments powered by HyperComments