ІII Міжнародний Козацький Фестиваль «Живий вогонь» у Вінниці збирає друзів

Юлія Собко  |  Понеділок, 4 липня 2011, 16:59
Наприкінці червня в Вінниці вже втретє відбувся Фестиваль «Живий Вогонь». Відродження та популяризація історичних, патріотичних, культурних традицій Українського козацтва; об"єднання і консолідація українського суспільства; виховання патріотизму, національної гідності та поваги до традиційної культури українського народу – ось головна мета даного Фестивалю.
ІII  Міжнародний  Козацький Фестиваль  «Живий вогонь»  у Вінниці  збирає  друзів

 

Новинкою  Фестивалю 2011 року сталоще одне  завдання - популяризація здорового способу життя. НаФестивалі було введено заборону на продаж і вживання алкогольних напоїв, пива зокрема!         Фестиваль проводився на місцях історичної переможної битви військ Івана Богуна з польськими військами у Вінниці– на мальовничому півострові Бригантина річки Південний Буг. 

 Міжнародного статусу Фестивалю надала участь  гостей з Польщі, Болгарії, Білорусі, Росії та інших країн.

 Під час Фестивалю глядачі мали змогу насолодитись виступамиавтентичних гуртів, фолк-рок виконавців та танцювальних колективів з України, відвідати ярмарок виробів народних умільців України, виставки творів художниківде взяти участь в безкоштовнихмайстер-класахз прадавнього та сучасного декоративно-прикладного мистецтва: вишивки, витинанки,  гончарства, ковальства тощо; майстер-класахз духовних практик.
Вінничан та гостей міста вразили відтворення обрядів плетіння вінків,випікання караваївта Купальських звичаїв. Не залишили нікого байдужими і паради козацьких організацій з різних областей України та української діаспори, показові виступи кінноспортивного клубу, показові виступи та майстер-класи бойового козацького мистецтва, конкурс серед козацьких гармашів,  козацькі спортивні змагання, проведення відкритого чемпіонату «лава на лаву», козацькі забави: конкурси, ігри, розваги,  катання  Південним Бугом на козацькій чайці «Спас».
 Вперше на Вінниччині, виступилиз годинним концертом на Фестивалі, знаний у всьому світі рок- гурт «Гайдамаки», а також гурти «ТаРута», «Пропала грамота», «Запаска» та інші.Завершився Фестиваль файєр-шоу та святковим феєрверком.

Глядачі отримали незабутні враження від перебування в осяйному дусі української етнокультури, козацького колориту, гарного настрою та змогли в повній мірі відчути, як воно бути справжнім українцем, адже багато вінничан прийшли на фестиваль в вишиванках та шароварах!

comments powered by HyperComments