Всі поціновувачі живопису матимуть можливість насолодитись натюрмортами, які представлені в Полтавському художньому музеї ім. М. Ярошенка

Середа, 20 липня 2011, 15:32
14 липня в Полтавському художньому музеї ім. М. Ярошенка (Галерея мистецтв) відкрилася виставка картин, які є власністю відомого полтавського мецената і колекціонера Олексія Петренко.
Всі поціновувачі живопису матимуть можливість насолодитись натюрмортами, які представлені в Полтавському художньому музеї   ім. М. Ярошенка

 

У сузір'ї вернісажів влаштованих в Полтаві ця виставка відрізняється двома особливостями. Вона демонструє твори зі збірки тільки одного полтавського колекціонера і присвячена тільки одному жанру - натюрморт.
Для виставки колекціонер відібрав 170 робіт  53 художників різних поколінь і художніх шкіл. Часовий діапазон творів 1953-2011 роки.
Значну частину робіт складають натюрморти, але в переважній більшості вони є втіленням цілісного осмислення художніх досягнень минулого. Виставка чітко показує, як різні художники трактують схожі теми.
Олексій Петренко за кілька років з почуттям міри, естетичної важливості і смаком зібрав колекцію, яка є певним чином видатною і могла б стати істотною базою для заснування нового музею. Це зібрання, що складається з творів другої половини 20 століття - початку 21 століття, здатне розповісти про художні досягнення цього періоду та порадувати око відвідувачів.
 

comments powered by HyperComments