15 вересня - доповідь всесвітньовідомого польського режисера Кшиштофа Зануссі в рамках Kiev Media Week

Середа, 17 серпня 2011, 12:58
В рамках медіа конференції «Телебачення як Бізнес» під час Kiev Media Week 15 вересня з доповіддю для представників телевізійної галузі України виступить Кшиштоф Зануссі.
15 вересня - доповідь всесвітньовідомого польського режисера Кшиштофа Зануссі в рамках Kiev Media Week

Ім'я Кшиштофа Зануссі входить в еліту світової режисури. Він зняв близько 40 кіно- та телевізійних фільмів, багато з яких здобули найвищі нагороди на престижних світових кінофестивалях. Також, світовий кінематограф високо відзначає його документальні твори.

Серед найпрестижніших нагород та відзнак Кшиштофа Зануссі є приз «Давид Донателло», Лицарський Орден Відродження Польщі, Орден Мистецтв та Літератури (Франція), Орден Ярослава Мудрого від Президента України. Він є членом Європейської академії кіно, Польської Академії Наук, польського ПЕН-клубу та Союзу Польських Письменників, консультантом Комісії по питанням культури у Ватикані та президентом асоціації EUROVISION.

Творчість Зануссі багатогранна. У світ вийшли його книги «Розмови про любительське кіно» (1978), «Час вмирати» (1999), «Між ярмарком та салоном» (1999), «Портрет художника» (2008).

З 1980 року Кшиштоф Зануссі - директор та художній керівник Кіностудії «TOR». З 1987 року веде режисерську роботу у театрах Польщі, Германії, Франції, Італії та Росії.

Зануссі багато сил та часу приділяє педагогічній діяльності. Виступає з лекціями в Єльському та Колумбійському Університетах, Кембриджі, Університеті Райса (Хьюстон), приїжджає з майстер-класами до Лондона, Москви, Пекіну, Пуне (Індія), Пусану (Південна Корея) та інших міст Західної Європи.

comments powered by HyperComments