Вперше українською мовою перекладено шість п'єс одного з найекстравагантніших та загадковіших польських авторів - Станіслава Іґнаци Віткєвіча

Четвер, 18 серпня 2011, 12:26
Друзі, дозвольте презентувати Вам новий польсько-український театральний проект-лабораторію БЛЯХА МУХА за творами І.Віткаци. Прем’єрні покази відбудуться у Харкові, Львові та Варшаві. Для презентацій використано постіндустріальний міський простір. У Харкові - це склади фармацевтичної фабрики, що розташовані на місці вже неіснуючої вілли Жаткіна, де в той же час, коли Віткаци писав свої п'єси, у Харкові жила й працювала трупа "Березолю" під керівництвом Леся Курбаса.
Вперше українською мовою перекладено шість п'єс одного з найекстравагантніших та загадковіших польських авторів - Станіслава Іґнаци Віткєвіча

Прем’єра 30 та 31 серпня 2011 року (Харків). Початок о 20:00.

Адреса: вул. Харківська набережна, 4 (на розі з вул. Громадянською)

5 вересня 2011 року (Львів). Початок о 20:00. Адреса: вул. Б.Хмельницького, 124 (Фабрика повидла)

10 та 11 вересня 2011 року (Варшава). Початок о 20:00. Адреса: вул. Мінська, 25 (Soho Factory)

 Уперше українською мовою перекладено шість п'єс одного з найекстравагантніших та загадковіших польських авторів Станіслава Іґнаци Віткєвіча: "Мати", "Каракатиця", "Ласощі й макаки, або зелена пігулка", "Соната Вельзевула", "Вар'ят і монашка", "Бляха муха".

У нашому проекті працює перекладацька лабораторія і вже у вересні всі п'єси будуть доступні для українського читача у повному обсязі.

 У проекті також працює режисерська лабораторія. Три відділення вистави, що будуть показані на трьох окремих майданчиках одночасно, ставлять три польських режисери. Молоді українські режисери беруть участь у репетиційному процесі та документації проекту. Музика та сценографія до вистави створюються польськими художниками та композитором. У виставі беруть участь п'ятнадцять акторів та троє музикантів з усієї України.

Виставу створено за підтримки Уряду столичного міста Варшава, Інституту Адама Міцкевича, Польського інституту в Києві

Партнери проекту: Генеральне консульство РП у Харкові, Генеральне консульство РП у Львові, Мистецьке об'єднання "Дзига"

Інформаційна підтримка: ІА Мост, www.mediaport.ua, www.artvertep.com, www.sumno.com.

З питань акредитації та запрошень звертатися до Марії Заіченко + 38 066 855 68 05.

comments powered by HyperComments