Харків відвідав знаний український письменник Тарас Антипович

Жанна Титаренко  |  Четвер, 2 лютого 2012, 22:27
Цього морозного вечора зал книгарні «Є» був повністю заповненим. На презентацію роману «Хронос» чекали не лише літератори, а й звичайні студенти. Кіногенічний роман, що має акценти на візуальному дійстві, вже зацікавив відомого перекладача Майкла Найдана. Перші новели англійською мовою днями мають вийти в одному з американських журналів фантастики.
Харків відвідав знаний український письменник Тарас Антипович

Тарас Антипович сподівається, що мрія про екранізацію роману стане реальністю. Ідея написання роману «Хронос» з’явилася тоді, коли Тарас  замислився над плином часу і зрозумів, що частину часу, за тих чи інших обставин, було змарновано.

Роман також має певний політичний і соціологічний аспект.

«Влада марнує час за всю Україну. У нас банально цей час крадуть», - зазначив Тарас Антипович. Роман «Хронос» є мозаїчним, складається з 25 окремих новел. Але є наскрізні герої.

Під час презентації книги автор озвучив першу новелу. Почуте сприймалося легко. Хотілося продовжити таке читання хоча б іще на одну новелу, що не зайняло б більше 10 хвилин.

Але далі розпочалося обговорення стилю, образів та інших літературних нюансів.  Один із гостей заходу зазначив, що про героїв сюжету варто було б розповісти більше, щоб читач міг краще їх уявити. Але більшості присутніх навпаки дуже сподобався стислий стиль викладу, цікавість сюжету і його швидкий перебіг у часі.

«Книжка сучасного автора має бути лаконічною. Книжка має читатись за 4-5 годин», - прокоментував літературну критику Т. Антипович, наголосивши на тому, що великий обсяг буде відлякувати потенційних читачів.

Водночас, Тарас Антипович зовсім не відкидає інших напрямів літературної творчості. Він уже почав писати нову книгу з серйозним психологічним заглибленням героя та його спогадами.

А завтра в Києві поважне журі буде вирішувати, кому дістанеться премія «ЛітАкцент». За попередньою інформацією, Тарас Антипович входить у трійку лідерів. Шанси є. Далі залишається слідкувати за літературними новинами.

comments powered by HyperComments