Західноукраїнський погляд на донецький балет

Неділя, 5 лютого 2012, 09:27
У шахтарській столиці відкрилася виставка, присвячена одному з найулюбленіших в донецькому регіоні виду сценічного мистецтва - балету. При цьому основну частину робіт надав 26-річний художник з Івано-Франківська Юрій Писар, на полотнах якого зафіксовані витончені танцівниці.
Західноукраїнський  погляд на донецький балет

- Ідея створити таку експозицію народилася несподівано: на одній з презентацій в Києві ми звернули увагу на роботи Юрія і зрозуміли, що донеччани  обов'язково повинні їх побачити! Адже ці картини створені поза донецьким театром, але повністю відбивають його дух! - розповіла " Донбасу" Тетяна Лаврентьєва, арт-директор галереї " Гауди". - Нашу ініціативу підтримав Вадим Писарев і запропонував, щоб у березні ця виставка " переїхала" в театр, де оцінити погляд художника із Західної України на донецьку любов зможе ще більша кількість людей.

Ну а доки ви можете це зробити в "Art - glass gallary" на проспекті Ілліча до 12 лютого.

Донецькі художники доповнили 35 мальовничих полотен Юрія своїми роботами. Зокрема, вишивками. Прекрасні сильфіди майстра декоративно-прикладного мистецтва Ігоря Сотникова і його колеги по голці Ольги Лігостаєвої виглядають так, ніби ось-ось почнуть танцювати прямо на шматку тканини.

comments powered by HyperComments