Березень у Харківському Літературному музеї: зустрічі, виставки, Всесвітній день поезії

Четвер, 23 лютого 2012, 00:44
Сайт «Буквоїд» пропонує план заходів, які відбудуться у березні в Харківському літературному музеї.
Березень у Харківському Літературному музеї: зустрічі, виставки, Всесвітній день поезії

6 березня, з 17.00 - Андрій Парамонов в експозиції «Григорій Сковорода: мандрівка за щастям». Тема зустрічі «Життя та побут слобожан після реформи 1861 року»

12 березня, з 18.00 - закриття виставки «Літературні дворики Харкова»: «Слово про Слово» - Олексій Муратов та Михайло Красіков

14 березня, з 17.00 - «Біоритми» - творчий вечір Олени Рибки в експозиції «Апокриф»

16 березня, з 15.00 - вечір пам´яті Христі Олексіївни Алчевської (до 130-ліття від дня народження)

21 березня, з 17.00 - Усесвітній день поезії (читання віршів на драбині)

22 березня, з 17.00 - відкриття виставки «Воскресіння» (великодні сюжети у творчості українських письменників).

24 березня, з 14.00 до 16.00 - вихідні в Літмузеї

29 березня, з 18.00 - зустріч із письменником Антоном Санченком (презентація книжок «Нариси бурси» та перекладу «Навколосвітньої подорожі вітрильником наодинці» Джошуа Слокама). Зустріч відбудеться у харківській книгарні «Є», вул. Сумська, 3

Виставки

6 лютого - 12 березня:  «Літературні дворики Харкова (фотовиставка студентських робіт)». На виставці ви можете побачити фотографії, пов´язані з літературною історією нашого міста: будинок «Слово», де мешкали митці Розстріляного відродження, дворик, що пам´ятає Олександра Довженка, Сабурову дачу - одне з «найлітературніших» місць у Харкові - та ще багато цікавого. Григорій Сковорода і Гнат Хоткевич, Іван Бунін та сестри Синякови, Едуард Лімонов та Людмила Гурченко - дізнайтеся про їхні взаємини зі «старим Харковом», завітавши до Літмузею!

24 лютого - 16 березня: «Лесь Курбас - розстріляний геній українського театру» (до 125-річчя від дня народження). Експрес-виставка, візуально вписана в експозиційний простір виставки «Апокриф: тексти і долі українських письменників ХХ ст.», присвячена непересічній постаті в історії українського театру. Життєві колізії Леся Курбаса подаються в контексті формування та розвитку українського модернізму.

22 березня - 22 травня: «Воскресіння» (великодні сюжети у творчості українських письменників). Виставка «Воскресіння» присвячена осмисленню євангельських подій від входу Ісуса Христа в Єрусалим до Великодня. Як ці події інтерпретуються у творах українських письменників, а також які основні обряди їх супроводжують, ви дізнаєтеся під час інтерактивних занять у межах виставки. 

comments powered by HyperComments