Ніна Баласанян: «Навчити і навчитися любити свою країну – Україну, як Тарас Григорович Шевченко»

Жанна Титаренко  |  Субота, 10 березня 2012, 23:36
Свою першу зустріч молодіжний рух проекту «Україніка» присвятив 198-мій річниці з Дня народження Тараса Шевченка.
Ніна Баласанян: «Навчити і навчитися любити свою країну – Україну, як Тарас Григорович Шевченко»

Цього дня, 9 березня, зібралися молоді викладачі, студенти й інші, небайдужі до майбутнього України люди, які вірять у свої сили та успіх.

Гортаючи сторінки біографії і творчості Великого Кобзаря майже кожен учасник зустрічі знайшов у словах Тараса Шевченка щось нове. А найбільша увага була зосереджена на тому, що Тарас Шевченко, будучи кріпаком, зумів стати визначним поетом, художником й українським пророком.

«Шевченко завжди був для мене прикладом людини, яка змогла в тяжких умовах досягнути рівня національного визнання», - зазначив молодий викладач Олександр Реміз.

«Твори Тараса Шевченка вже перекладено на 147 мов різних народів світу. Великому поетові і художнику встановлено близько 1100 пам'ятників», - запам’яталося з доповіді, яку підготували Юлія Ашурко, Наталія Косолапова та Олександр Тітов.

Звертаючись до молоді Ніна Баласанян, керівник проекту «Україніка», визначила головну мету зустрічі: «Навчити і навчитися любити свою країну – Україну, як Тарас Григорович Шевченко».

Надія Терзян, режисер телебачення, жалкуючи про те, що не змогла прийти на зустріч молодіжного руху проекту «Україніка», занесла перед зйомками привітання присутнім.

«Я знаю, що кожному з вас небайдуже, що відбувається в нашій країні, - йдеться в листі. – Адже інакше вас не було б тут. Я знаю, що в кожного з нас великий потенціал і ми можемо бути впливовими в цьому суспільстві. Я також знаю, разом ми можемо зробити в сотні раз більше, ніж поодинці. Пам’ятаєте, як у притчі про сенсея та учня, який легко зламав одну гілку, а десять разом не зміг.  

Ми об’єднані  спільною мрією – змінювати світ на краще… Кожна людина почувається справді щасливою, тільки коли робить щасливими інших. І наша справа – збільшувати добро.

Не платіть нікому злом за зло, дбайте про добре перед усіма людьми! Не мстіться самі, улюблені, але дайте місце гніву Божому, бо написано: «Мені помста належить, Я відплачу, говорить Господь». (Рим. 12:17-18)

Не будь переможений злом, але перемагай зло добром! (Рим. 12:21)

Біблія нам каже, що саме цей шлях є вірним. Але мало вчити цьому інших. Треба бути прикладом. Тому мій вам посил сьогодні – «Хочеш змінити світ – почни з себе».

«На світі є одна країна, яку люблю, це Україна» - цією патріотичною піснею доповнив вечір майбутній режисер і співак Олександр Тітов.

comments powered by HyperComments