Нагадуємо, сьогодні останній день виставки «Літературні дворики Харкова»

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 12 березня 2012, 11:33
Ця виставка була створена за результатами ІІ та ІІІ Міських краєзнавчих конкурсів студентських художньо-дослідницьких робіт «Харківські дворики» і привернула увагу харків’ян до літературної історії нашого міста, дозволила по-новому поглянути на творчість уславлених та менш відомих письменників і поетів.
Нагадуємо, сьогодні останній день виставки «Літературні дворики Харкова»

В окремій залі Літературного музею розвішані фотографії літературних діячів, які побували в Харкові, або провели в цьому місті більшу частину свого часу. А з іншого боку світлин розміщені написи – на якій вулиці і в якому будинку побував письменник.

Серед чорно-білих фотографій є світлина Людмили Гурченко, яка мешкала в будинку №17 по вул. Кравцова.

А в одному з найстаріших приватних будинків по вул. Римарській (№4) часто бував Григорій Сковорода. Дворик по вул. Пушкінській, 62 пам’ятає Олександра Довженка.

З виставки також можна дізнатися про життєвий шлях відомих і маловідомих письменників, які так чи інакше пов’язані з Харковом.

На закритті виставки, яка відбудеться сьогодні, 12 березня о 16.30, Ви зможете почути ініціатора проекту зі збереження історичної пам’яті міста Михайла Красикова. Спогадами про життя мешканців будинку «Слово» поділяться син знаного харківського поета Ігоря Муратова – Олексій Муратов та донька художника Василя Мироненка, художниця Наталя Мироненко. Цікавинкою зустрічі стане розповідь молодого архітектора Катерини Діденко, з якої стане зрозуміло, чому будинок «Слово» можна було назвати справжнім «люксом». Наприкінці – перегляд фрагменту з документального фільму про Миколу Хвильового.

comments powered by HyperComments