Відомий харківський фотограф Володимир Оглоблін зізнався у тому, що з'єднує по декілька кадрів в одне фото

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 19 березня 2012, 23:55
У Харківському художньому музеї триває виставка робіт відомого фотографа Володимира Оглобліна. Сьогодні автор виставки спілкувався з відвідувачами експозиції.
Відомий харківський фотограф Володимир Оглоблін зізнався у тому, що з'єднує по декілька кадрів в одне фото

Володимир Оглоблін поділився спогадами про експедиції в Каракуми і Кизилкуми, зйомки смертоносних змій і вичікування кадрів до сходу сонця.

«За 20 хвилин до сходу сонця – Божественне світло», - сказав Володимир Оглоблін, розповідаючи про вичікування кадрів, коли світло поширюється над поверхнею землі.

Значну частину виставки складають фотографії, родзинкою яких є гра світла.

А на запитання однієї з відвідувачок: «Як Ви зробили це небо?», Володимир Оглоблін відповів: «То не я зробив, а Бог».

Володимир Оглоблін також зазначив, що дякує Богу за кожний кадр Його творіння, який вдалося спіймати, цим самим затримавши споглядання якоїсь миті.

Щодо комп’ютерних програм, то Володимир Оглоблін намагається обходитися без них. Користується хіба що програмою, яка з’єднує декілька кадрів в один. У такий спосіб майстер отримує величезні фотографії, зокрема, пейзажів. Частина виставкових робіт створена за допомогою поєднання 9 кадрів, зроблених протягом мінімального проміжку часу.

Розповів Володимир Оглоблін і про зйомки з вертольота на сильному вітрі, і про зйомки в північних широтах, коли температурний режим виводить з ладу електронну техніку і дає на фіксацію кадру по 5-8 секунд. Далі фотоапарат треба гріти за пазухою, протирати об’єктив, відігрівати руки тощо.

Але не менш цікавими є знімки Володимир Оглобліна Шарівки, Сковородинівки, Вовчанського, Нововодолажського, Дворечанського та інших районів Харківщини. Це осінні й зимові пейзажі, поля, сільські хати і зорана земля, над якою поширюється світло сонця.

Під кожною роботою фотовиставки розташовані віршовані рядки Харківських письменників. І всі ті рядки були викликані враженнями від фотографій Ольги Підлісної, Володимира Копичко, Сергія Ушакова, Олександра Мельника, Юлії Клочко, Олега Бондаря.

Фотовиставка Володимира Оглобліна справляє дуже позитивне враження. Деякі відвідувачі експозиції розглядають роботи майстра по декілька годин. Як не дивно, вхідний квиток коштує всього-на-всього 7 гривень. Але роботи майстра можна фотографувати лише за додаткову платню – 15 гривень за одне фото.

comments powered by HyperComments