У Харкові формується новий етно-гурт

Жанна Титаренко  |  Четвер, 5 квітня 2012, 10:49
Молоді музиканти награють деякі народні мелодії, але більшість їх композицій є авторськими. Дримби, джембе, діджеріду – такий набір музичних інструментів не є вичерпним.
У Харкові формується новий етно-гурт

 

Харківський майстер з виготовлення дримб та гри на них Олександр Дерновий організував творчі зустрічі присвячені традиціям дримбарства у різних народів світу. Всі охочі мали можливість навчитися награвати мелодії на нотах.

Всередині такого своєрідного гуртка сформувався дружній і творчий колектив. Вчора, чотири молодих музиканти спробували поєднати дві дримби, джембе (традиційний народний інструмент народів Малі – невеликий барабан) і діджеріду (величезна вигнута труба звужена вгорі, розширена донизу).

(Формується новий етно-гурт. Якщо у Вас є нові творчі ідеї - долучайтесь)

Потім музиканти спробували скомбінувати інші інструменти, але зупинилися на попередньому варіанті.

Частина музичних інструментів нового етно-гурту теж є авторськими. А виготовляють їх Олександр Дерновий та Олександр Крамар.

Олександр Крамар є професійним майстром з виготовлення рідновірських оберегів, в тому числі й з дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння. У колі дримбарів Олександр Крамар зупинився зовсім невипадково. Його зацікавила не лише гра на дримбах, а їх виготовлення. Тепер у Харкові є два майстри, яким можна замовити цей досить своєрідний, і водночас недорогий музичний інструмент.

(Перші дримби Олександра Крамара є досить оригінальними за звуком і зручними для тримання)

(А цей оберіг Олександр Крамар зробив з розплесканої монети 2000-х років. Герб і напис - залишив, решта - авторський дизайн і робота)

comments powered by HyperComments