Графіка на залізничних квитках: арт-проект Михайла Палаєва «Під стукіт коліс...»

Субота, 16 червня 2012, 14:09
З 19 по 30 червня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» центру культури і мистецтва буде представлений арт-проект Михайла Палаєва «Під стукіт коліс …». Експозиція складається з серії графічних робіт, виконаних на залізничних квитках, що були використані самим автором за їх прямим призначенням.
Графіка на залізничних квитках: арт-проект Михайла Палаєва «Під стукіт коліс...»

Розглядаючи залізничний квиток, провідник бачить документ, пасажир – спогади, художник – образ. Ті образи, що викликали подорожі в поїздах, Михайло Палаєв замальовував прямо на квитках гелевою ручкою. Згодом вони були оброблені за допомогою комп'ютерних програм.

Особливістю кожної роботи є те, що вона була створена під враженням від конкретної миті і є своєрідною творчою «хронологією». День, поїзд, вагон, місце, оточення… На кожному з квитків збереглася дата виконання, інформація про пасажира та рейс.

За словами автора, участь у створенні проектів, самі не підозрюючи того, брали працівники Південної залізниці – провідники пасажирських вагонів. Адже у кожного з них – своя «особлива техніка» надриву квитка при погашенні, що впливало на образність майбутньої роботи.

Тематика робіт дуже різноманітна. Автор зачіпає проблеми громадських зв'язків та соціальні конфлікти, прагнення вирватися з пут повсякденності, проходження за супутником життя, засуджує несправедливість системи і оспівує високі людські відносини і якості – дружбу, щирість, підтримку…

Атмосфера проекту – дорожня: під стукіт коліс гостей зустрічають провідники, а музичний супровід може перериватися оголошеннями диктора про відправлення поїзда.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 19 червня о 17.00.

Адреса галереї: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).

Час роботи: ВТ – СБ, 11:00 – 19:00, без перерви. Тел/факс: (057) 717-10-40/

comments powered by HyperComments