Живопис В’ячеслава Малини піднімає найгостріші питання українського соціуму

Вівторок, 26 червня 2012, 22:32
27 червня 2012 року київська галерея «Мистецька збірка» відкриє етнічно-соціальну виставку відомого українського художника В’ячеслава Малини
Живопис  В’ячеслава Малини піднімає найгостріші питання українського соціуму

На виставці будуть представлені два цикли робіт художника: «Ознаки» та «Сила хрещатого сонця». «Ознаки» – цикл соціально-філософського спрямування, де підняті головні проблеми українського суспільства: міграція населення, політичний напрямок країни, цінність землі, національне відродження, демілітаризація, шевченківський образ, екологія довкілля, сексуальні меншості та ін. Глядач стає учасником вербально-візуальної гри, залучається до пошуку прихованого змісту у звичних речах, у знаках, що ми зустрічаємо на кожному кроці. 

«Сила хрещатого сонця» – етнічний проект, що звертається до підсвідомості та емоцій. У цих роботах закодовано архаїчні обрядові символи нашого народу, тому картини нагадують древні слов’янські обереги та ніби дійсно мають магічну силу. Проект повідомляє нам про гостру необхідність таких речей, як національна визначеність, пам'ять про традиції і культуру предків, втілення її у сьогоденні.

«В’ячеслав Малина, безперечно, є одним з найперспективніших сучасних українських художників. Його творчість вирізняється концептуальністю та символізмом, а завдяки оригінальним візуальним ефектам справляє неабияке емоційне враження», – коментує Максим Волошин, директор галереї «Мистецька збірка».

Максим Волошин впевнений, що мистецтво має не тільки розважати глядача, а й виховувати його, впливати на світогляд, нести певне послання. Він зазначає, що ця виставка є ще одним послідовним кроком на шляху до головної мети галереї: популяризувати вітчизняне мистецтво в Україні і світі та вивести його на міжнародний рівень.

Відкриття виставки відбудеться 27.06.2012 року о 19:00.

Виставка працює з 28 червня по 22 липня  2012 року.

Пн, вт: вихідний; ср – нд: з 11:00 до 18:00.

Галерея «Мистецька збірка»

вул. Терещенківська, 13 (вхід в арку, 2-й двір)

Тел.: (050) 136-47-37, (044) 234-14-27

E-mail: info@artzbirka.com

www.artzbirka.com

 

 

 

comments powered by HyperComments