Українці та поляки створили комікс за романом Жадана “Ворошиловград”

Середа, 8 серпня 2012, 12:06
Нещодавно з ініціативи чотирьох організації з Польщі та України: Літературного угрупування СТАН (Луганськ), товариства To.pole (Краків), товариства Rita Baum (Вроцлав) та ГО «Форум видавців» (Львів) створено комікс за книжкою Сергія Жадана «Ворошиловград».
Українці та поляки створили комікс за романом Жадана “Ворошиловград”

Виконавцями проекту стали  польські митці Мартін Сурма (ілюстрації) та Артур Вабік (сценарій та консультації). Комікс вийшов невеликим накладом,  подивитись його можна  online.

Цей проект реалізований в межах програми культурних обмінів «TANDEM: Україна – Європейський Союз – Молдова» за підтримки Європейського культурного фонду (Нідерланди) та організації MitOst (Німеччина).

bookforum.ua

Кінцевою точкою проекту став фестиваль «ARTDROME – literature&more», що відбувся 15-19 травня в Луганську. Польські автори коміксу провели майстер-класи зі створення коміксів. Також за тематикою презентованої графічної новели було створено графіті та відбувся виступ українських музичних груп.

Фінансову підтримку проекту надали Європейська Комісія (Culture programme), Польський Інститут в Києві та Луганська обласна рада.

Докладніше про луганський фестиваль та творення коміксів тут

comments powered by HyperComments