Концерт, присвячений 100-річному ювілею Курта Зандерлінга, гратимуть і в Харкові

Дарія Степко  |  Субота, 1 вересня 2012, 21:20
У залі Харківської обласної філармонії відбулась прес-конференція з директором – головним диригентом філармонії Юрієм Янко. Головною темою стало відкриття 84-го концертного сезону, що відбудеться 4-го вересня.
Концерт, присвячений 100-річному ювілею Курта Зандерлінга, гратимуть і в Харкові

 

Вже близько місяця оркестр працює,  музикантів приводять у форму, адже вони отримали запрошення на відкриття сезону у Берліні. На одній з кращих сцен у ConcertHouse вони гратимуть разом з Вадимом Репіним – скрипкою світового масштабу, переможцем багатьох конкурсів, володарем безлічі призів та нагород.

Концерт, присвячений 100-річному ювілею Курта Зандерлінга, гратимуть і в Харкові, а скрипкою на ньому виступить солістка Московської філармонії Надія Токарєва. У програмі пролунають «Ромео і Джульєтта»  П.Чайковського, концерт С.Прокофьєва і, звісно, Симфонія №6 Д.Шостаковича, що її вперше відіграв у Харкові Курт Зандерлінг – видатний німецький диригент.

Також Ю.Янко поділився планами оркестру на наступний сезон: продовжать грати музику для майбутніх мам, програму «музика і живопис», готують мюзикл до Нового Року, прийматимуть участь у різдвяних та великодніх фестивалях. У квітні планують провести фестиваль сучасної музики сумісно з Володимиром Ринчаком .

«Ми маємо бути в авангарді!» - повторює диригент і радить солістам пропонувати новаторства.

До речі, дуже цікавою є програма для майбутніх мам – концерти за участі вчителів, лікарів, педагогів;  грають діти з музичної школи.

На один з таких концертів завітав начальник відділу культури Д.П. Кузнєцов і зазначив, що у Києві таких програм нема.

 Тісно співпрацює філармонія із Харківським Національним Університетом , Харківським Політехнічним Інститутом. Дають концерти у їхніх залах, запрошують студентів до себе. У планах оркестру співпраця зі школами.

«Плани великі, планів багато» - каже Ю.Янко, проте є питання що турбують та вповільнюють роботу. Серед них недостатній культурний рівень в цілому, через що їдуть за кордон молоді кадри, не виділяє держава достатньо коштів на культурні заходи, зокрема, на гонорари для артистів.

На питання: «Коли відремонтують залу?» диригент відповідає не замислюючись: «Коли будуть гроші».

comments powered by HyperComments