У Харкові відбулася презентація книги Василя Хитрука «Золота Булава. Духовний Код Трипілля, України і Європи»

Юлія Ашурко  |  Неділя, 9 вересня 2012, 09:09
7 вересня 2012 року харківський Дім спілки письменників відвідав вчений-етноісторик, філософ-українознавець і член Національної спілки письменників України - Василь Хитрук, з метою - презентувати свою нову книгу «Золота Булава. Духовний Код Трипілля, України і Європи».
У Харкові відбулася презентація книги Василя Хитрука «Золота Булава.  Духовний Код Трипілля, України і Європи»

Василь Хитрук народився в кировоградському (колишня Кам´янець-Подільська губернія) селі Великі Трояни. Закінчив Київський Університет ім. Тараса Шевченка, аспірантуру Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАНУ. На замовлення Кабінету Міністрів України у 90-х роках, створив Першу Програму і Закон про введення Українознавства і Народознавства у середню та вищу освіту України. Перша книга, яка вийшла  друком у 1987 році, це - «Василь Мисик. Нарис життя і творчості».

Перед початком презентації Людмила Божидаєць розповіла про Фестиваль «Сад божественних пісень» присвячений 290-літтю від дня народження Г.С.Сковороди, який відбудеться 16 вересня о 10:00 біля криниці Сковороди.

Автор розповів, що матеріал для книги збирався майже 30 років, а писалася останні 7. В ній також знаходиться багато ілюстрацій. Були етноісторичні експедиції по всій Україні, які проходили неофіційно. Робилися фотокартки, відкривалися факти давнини, якісь старі та забуті цінності нашого етносу, духовності і культури. Усі відкриття пов’язані саме з образом культури Богині Матері, якій присвячена перша глава книги.

Відкрив книгу «Золота Булава. Духовний Код Трипілля, України і Європи», ми одразу побачимо дві цитати:

«Ми бачимо, чуємо, говоримо, але ми не знаємо, що за енергія змушує нас бачити. Чути, говорити і думати. І що найгірше, що нам це байдуже. Але ми є ця енергія. І це є апофеозом людського неуцтва».

Альберт Енштейн

«Інколи для того, щоб змінити Свідомість, потрібно всього навсього лише змінити кут зору»

Василь Хитрук

Автор книги розкрив призначення булави на обкладинці книги. Якщо придивитися, то сама булава нагадує жінку, тобто Богиню жіночого роду, золоту Богиню. На питання: «Чому книга названа саме «Золота Булава»?» Василь Хитрук відповів, що «Золота» - це золота Богиня, у санскриті «Бу» означає земля, а «Лава»- це закон і друге значення любов. Це книга про закон любові на землі.

Зараз у світ вийшов лише перший том «Золота булава» Василя Хитрука. Коли вийде другий том, ще невідомо, але в електронному вигляді книга вже є.

comments powered by HyperComments