Ліна Костенко відмовилася від відзнаки "Золотий письменник України"

Четвер, 29 листопада 2012, 23:04
Прес-секретар «Народної самооборони» Лариса Сарган на своєму Facebook написала, що Ліна Костенко відмовилася від відзнаки Золотий письменник України
Ліна Костенко відмовилася від відзнаки "Золотий письменник України"

«Очевидно, вона має на це право. І не зобов’язана нікому нічого пояснювати. Тим більше що той спосіб життя, який Ліна Василівна вибрала, давно засвідчив її ставлення до нагород і рейтингів», — написала Лариса Сарган.

Нагадаємо, цими вихідними на урочистій церемонії у Києві вперше було вручено відзнаки українським авторам, чиї друковані романи від початку 2000 року перевищили 100-тисячні наклади.

Відзнаки було вручено Юрію Мушкетику, Анатолію Дімарову, Ліні Костенко, Всеволоду Нестайку, Олегу Чорногузу, Анатолію Дімарову, Івану Білику, Юрію Логвину, Андрію Кокотюсі, Андрію Куркову, Ірен Роздобудько, Ладі Лузіній, Люко Дашвар, Мілі Іванцовій, Мирославу Дочинцю, Оксані Забужко, Сергію Жадану, Сімоні Вілар та Юрію Винничуку.

«Золотим письменником України» може стати автор-романіст, чиї твори у формі паперових книжок вийшли українською або в перекладі на українську сумарним накладом понад 100 тисяч примірників в Україні та за кордоном.

Автор має бути українцем або громадянином інших країн, щоправда, українського походження або народитися в Україні.

«Золотий письменник України» є нагородою, яку заснували у 2012 році Тетяна та Юрій Логуші. Вони також є засновниками багаторічного Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова», який дає грошові винагороди авторам найкращого роману, кіносценарію, п’єси, лірики.

comments powered by HyperComments