Концерт для Шереха. Харків вшановує пам'ять Юрія Шевельова

Неділя, 17 лютого 2013, 23:00
17 грудня 2013 року виповнюється 105 років від дня народження Юрія Володимировича Шевельова – видатного харків'янина, всесвітньо відомого вченого, філолога, мовознавця. На жаль, ім'я Шевельова й до сьогодні недостатньо відоме в рідному місті, зокрема, в Харкові ще немає ні пам'ятного знаку, присвяченого вченому, ні вулиці його імені.
Концерт для Шереха. Харків вшановує пам'ять Юрія Шевельова

Тому харківські наукові та громадські організації (Український клуб Слобідщини, Харківське історико-філологічне товариство, Фонд національно-культурних ініціатив імені Гната Хоткевича та інші) виступили з ініціативою встановлення пам’ятної дошки Юрію Шевельову на будинку «Саламандра» (вул. Сумська, 17), де вчений жив у 1915-1943 роках.

Харківський скульптор Олександр Демченко вже виготовив ескіз дошки, використовуючи шрифти та начерки знаного художника Валерія Бондара. Всі необхідні для її встановлення дозволи та узгодження вже отримані. Всього для виготовлення та встановлення дошки необхідно зібрати 15 тисяч гривень. На сьогодні відкрито банківський рахунок, перевівши кошти на який, можна допомогти в реалізації цього проекту.

Реквізити:

№ 26001393071 в ПАТ «Райффайзен Банк Аваль», МФО 380805; ідентифікаційний код 23147740. На встановлення меморіальної дошки Юрію Шевельову у Харкові.

Валютний рахунок USD (в доларах USA) :
Cheremskyj Kostyantyn Petrovych
26203601297885
PRIVATBANK, DNIPROPETROVSK, UKRAINE
SWIFT CODE: PBANUA2X

10 березня о 18.00 в культурному центрі «Indie» (Харків, вул. Чернишевська, 4/6) відбудеться благодійний «Концерт для Шереха» (Шерех – один з псевдонімів Ю.Шевельова). Всі кошти з продажу квитків будуть передані на встановлення меморіальної дошки Юрію Шевельову. Участь у концерті візьмуть харківські поети й музиканти: Сергій Жадан, гурт «Ойра» та Андрій Кириченко, «Вулиця Курзу», Сашко Ушкалов, Олена Рибка, Катерина Каруник, Ігор Зарудко.

comments powered by HyperComments