Візит до Харкова польського історика Войцеха Вжосека. Лекція, дискусія та презентація нових видань

Середа, 13 березня 2013, 10:13
22 березня Харків відвідає професор Університету імені Адама Міцкевича Войцех Вжосек. Він прочитає лекцію «Історичне джерело як реалістичне алібі історика», візьме участь у дискусії «Теорія - історія - суспільство: суспільна роль історії в Польщі та Україні».
Візит до Харкова польського історика Войцеха Вжосека. Лекція, дискусія та презентація нових видань

Програма візиту:

22 березня

11.40 – лекція в Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна (пл. Свободи, 4, ауд. 5-58);

15.00 – дискусія, презентація книг ( Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, пл. Свободи, 4), учасники дискусії: Войцех Вжосек, Володимир Маслійчук, Сергій Посохов, Володимир Склокін.

Дискусія за участі істориків та теоретиків історіографії з Польщі та України покликана сприяти перетворенню проблеми практичних функцій історіописання на предмет публічного обговорення та формуванню в Україні нового, адекватного вимогам часу, розуміння суспільної відповідальності історика.

Відбудуться презентації книг  Войцеха Вжосека «Історія, культура, метафора. Постання некласичної історіографії. Про історичне мислення»  та Єжи Топольського «Як пишеться та розуміється історія», які видані в українському перекладі 2012 року.

Войцех Вжосек – професор історії Університету імені Адама Міцкевича у Познані, головний редактор часопису «Sensus Historiae», віце-президент Польсько-українського історіографічного товариства, учень Єжи Топольського. Займається західноєвропейською, зокрема французькою, теорією та історією історіографії, проблемами історичного мислення та історичної культури. Автор та редактор більше десяти книжок з теорії та методології історії.

Докладніше про візит Войцеха Вжосека до України - на сайті Польського інституту в Києві.

comments powered by HyperComments