Персональна виставка художниці Олесі Вакуленко «Назустріч сонцю»

Дарія Гриценко  |  Середа, 20 березня 2013, 10:25
16 березня у приміщенні КПЦ «Будинок Нюрнберга» за адресою вул. Чернишевська, 15 (колишня бібліотека ім. Островського) відкрилась персональна виставка молодої харківської художниці Олесі Вакуленко.
Персональна виставка художниці Олесі Вакуленко «Назустріч сонцю»

Офіційна частина відкриття проходила у виставковому залі. Стоячи серед робіт Олесі, було важко втриматись і не почати ходити залою, адже те, що встигли побачити гості, дійсно вразило.

Яскраві й дуже позитивні картини, сповнені гарного настрою і любові до світу. Виконані у техніках батику і графіки (переважно книжкова графіка), у дрібних елементах якої ховається той настрій. Приємно бачити і гідний професійний рівень художниці.

 

Олеся Вакуленко. Кожному - своє

Про художні здобутки Олесі розповідали на церемонії відкриття її батьки Тамара та Олександр Вакуленки, художники, заслужені майстри народної творчості України.  Вітали молоду художницю віце-президент благодійного фонду "Ренесанс"  Людмила Олександрівна Бєлова, одна з організаторів - мистецтвознавець Олександра Осадча, засновник і керівник проекту «Україніка» Ніна Баласанян. Була присутня на відкритті завідуюча відділом зв’язків з громадськістю Харківського художнього музею Ірина Миколаївна Сідельова. Також свої вітання та подяку висловили голова ради громадської організації Центр прав людини «Древо життя» Тамара Трацевич і голова харківської обласної молодіжної громадської організації «Надія Нації» Олексій Корнєв.

 

Батьки Тамара та Олександр Вакуленки, мистецтвознавець Олександра Осадча і завідуюча відділом  Харківського художнього музею Ірина Сідельова  

 

Зі словами подяки виступила і сама Олеся Вакуленко, показала гостям примірники ілюстрованих нею книжок. 

Олеся презентує проілюстровану нею книгу

Цікаво, що відкриття виставки «Назустріч сонцю» припало на Масляну, тому для гостей була приготована смачна несподіванка – млинці у виконанні Олесі.

 Та найцікавіше почалося, звісно, з огляду картин, казкових, милих і життєрадісних, таких, що між ними хочеться залишитись дитиною.

Олеся Вакуленко.  До весни

Олеся Вакуленко.  Душа

Відвідати виставку можна з 16 березня по 4 квітня. Часи роботи: з понеділка по п'ятницю, 11.00 – 16.00.

comments powered by HyperComments