«З любов'ю до України»: в харківській Спілці письменників відбувся літературно-мистецький вечір

Юлія Гуш  |  Вівторок, 4 лютого 2014, 14:38
3 лютого в будинку харківської організації Національної спілки письменників України (вулиця Чернишевська, 59) відбувся літературно-мистецький вечір «З любов'ю до України».
«З любов'ю до України»: в  харківській  Спілці  письменників відбувся літературно-мистецький вечір

Лаура та Кристина  Марті

Виступали музиканти, співаки, поети та композитори, які не залишилися байдужими тих буремних подій, які відбуваються в Україні останнім часом. Серед них – співачки, композиторки та, за сумісництвом, організатори заходу сестри Кристина та Лаура Марті, бард Микола Воловик, композиторка та співачка Анна Сорбат, поет Віктор Бойко та інші. Модерувала захід керівник громадської організації «Україніка» Ніна Баласанян. Митці не лише декламували власні вірші і виконували музичні твори, але й поділися своїм баченням ситуації, яка склалася в Україні:

Ніна Баласанян

«Суспільство опинилося в кримінальній окупації, –  розповів поет Віктор Бойко, –  в ній опинилося мистецтво, культура, спорт та економіка. Єдине, що не залишилося окупованим – це людські душі. Вони непокірні, вони противляться, вони стоять на сторожі свого єства та суті. Я думаю душ таких є чимало».

Завершилася зустріч біля пам’ятника Шевченку, де відбулися чергові збори харківських євромайданівців. Чимало митців, які брали участь в літературно-мистецькому вечорі, приєдналися до мітингувальників. Тут за традицією Лаура та Кристина Марті виконали державний гімн України.

Наш Тарас в ювілейний для себе  рік щовечора  збирає  найкращу в Харкові кампанію

Лаура Марті: «Сьогодні зустрілися близькі по духу люди. Це люди творчі, люди, в яких болить душа за все, що відбувається в країні. Природно, що вони не могли закрити очі на трагедію свого народу. Ця зустріч – поклик душі підтримати свій народ».

Кристина Марті: «Головне – це вірити в те, що ми всупереч всьому подолаємо всі труднощі, всі важкі випробування, які нам випали. Що ми  вийдемо з них більш мудрими, мислячими, що ми краще розумітимемо, як більш гуманно та розумно чинити».

Фоторепортаж автора  дивіться тут.  


 

comments powered by HyperComments