В галереї «Мистецтво Слобожанщини» презентували фільм «Дега і оголена натура»

Юлія Гуш  |  Середа, 12 листопада 2014, 21:40
12 листопада в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулася презентація документального фільму французького режисера Сандри Погам «Дега і оголена натура».
В галереї «Мистецтво Слобожанщини» презентували фільм «Дега і оголена натура»

Кінопоказ відбувся в рамках персональної виставки графіки та живопису Віктора Чауса «Пастельне «Па»». Сам фільм був знятий за матеріалами виставки музею д‘Орсе.

«В цьому фільмі мова йде і про техніку пастелі Дега, і про його балерин, і про оголену натуру, – розповіла Віра Лагутіна, кураторка галереї «Мистецтво Слобожанщини, – тут, на мій погляд, можна провести тонку паралель між Дега і Віктором Чаусом. В них спільні теми, вони обидва використовують пастель, і в того, і в іншого в творчості присутні балерини. Тому ми вирішили в рамках виставки «Пастельне «Па»» показати фільм «Дега і оголена натура».

В фільмі розкривається життя та творчий шлях французького художника Едгара Деги. Зокрема, в ньому розповідається історія створення нетипових для свого часу сюжетів, образів та фігурних композицій, серед яких виділяється цикл робіт, присвячений оголеній натурі. На відміну від полотен старих майстрів, його роботи відрізняються натуралізмом та реалістичною, він не намагається зобразити людей, які б відповідали певному ідеалу краси.

«Цей фільм створений дуже якісно, починаючи з підбору інформації і закінчуючи режисерською роботою, – підкреслила Віра Лагутіна, – навіть якщо людина добре знайома з творчістю Деги, то дізнатись певні деталі з його життя і творчості, просто ще раз побачити його роботи – це велике задоволення».

comments powered by HyperComments