В «Мистецтві Слобожанщини» відкрилася виставка, присвячена ювілею Зінаїди Серебрякової (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 4 грудня 2014, 12:07
2 грудня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулося відкриття виставки, присвяченої до 130-ї річниці дня народження художниці Зінаїди Серебрякової.
В «Мистецтві Слобожанщини» відкрилася виставка, присвячена ювілею Зінаїди Серебрякової (фото)

     На виставці презентовані роботи, створені в межах «Нескучного пленеру -2014». Цей захід був організований неформальним товариством друзів Зінаїди Серебрякової. Це вже другий «Нескучний» пленер. Перший захід відбувся в 2012 році. Тоді в ньому взяло участь 30 митців. Цього року він став куди більш популярним – біля 200 художників і фотографів взяло в ньому участь.


«До цього ювілею ми підготували дуже багато різних заходів, – розповів Михайло Красиков, голова ради Друзів Зінаїди Серебрякової, – деякі акції в нас відбулися вже у серпні. На батьківщині художниці – в Нескучному та судніх селах ми показали роботи, які створили наші художники та фотографи протягом трьох літніх планерів. Близько 200 людей мистецтва поїхало туди. І це були не тільки мешканці Харкова. Це й художники та фотографи з Миколаєва, Запоріжжя, Сум та інших міст України, а також з Москви.  


Представлені на виставці роботи були створені в селі Нескучному, де, як зазначають мистецтвознавці, художниця написала свої найкращі картини. «Коли художники туди потрапляють, то відчувають там просто шалену енергетику, – розповів Красиков, – вони отримують чимало вражень і привозять звідти такі, я б сказав, душевні роботи. Вони всі дуже теплі. Хоча майстерність різна. Бо з нами їздили і заслужені художники України, і члени спілок художників та фотографів. Однак справа в тому, що рівень майстерності може бути різним, а от відчути навіть аматор може іноді краще ніж знаний майстер. І тому у нас принцип відбору експонатів був таким, що туди потрапили просто «живі» роботи, а не тільки шедеври.


Виставка триватиме до 17 грудня.

comments powered by HyperComments