В книгарні «Є» презентували свої нові книги Ольга Деркачова та Володимир Єшкілєв (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 4 грудня 2014, 22:47
3 грудня в харківській книгарні «Є» відбулася презентація книг одразу двох авторів: це «Шлях богомола» Володимира Єшкілєва та «Повидло з яблук» Ольги Деркачової.
В книгарні «Є» презентували свої нові книги Ольга Деркачова та Володимир Єшкілєв (фото)

Книга Володимира Єшкілєва складається з двох романів – «Імператора повені» і, власне, «Шляху богомола». «Там два романи – «Шлях богомола» та «Імператор повені, – розповів письменник, – обидва умовно історичні. Бо насправді це альтернативна історія, а не класичний історичний роман. В одному з них розповідається історія про плем‘я білих хорватів, які мешкали в Карпатах. А другий роман – це, можна сказати, пародія на українську історичну романістику яка стосується національно-визвольної війни 1648-1656 років під проводом Хмельницького. Це, можливо, фентезі на тему тієї війни».


Книга «Повидло з яблук» Ольги Деркачової включає в себе низку оповідань, які маючи різні сюжети, об‘єднані як ідейно, так і стилістично. «Повидло з яблук – це назва одного з оповідань, – розповіла письменниця, – ми всі знаємо історію про біблійну Єву та біблійного Адама. Де Єва дає Адамові яблуко. Власне моя Єва, моя героїня годує Адама не яблуками, а варить йому яблучне повидло. Загалом ця книга – це історії жінок, чоловіків, їх стосунків, почуттів. Це історії людської самотності. В цій книзі є яблуні, є казкові історії, напівказкові, вигадані, напівреальні. Але мої героїні живі жінки, панночки, які мріють, які закохуються, які страждають, яким боляче, радісно і сумно».
 

comments powered by HyperComments