В Спілці письменників нагородили лауреатів Слов‘янської поетичної премії (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 5 грудня 2014, 20:42
3 грудня в приміщенні харківської Спілки письменників пройшло нагородження лауреатів конкурсу «Міжнародна слов‘янська поетична премія».
В Спілці письменників нагородили лауреатів Слов‘янської поетичної премії (фото)

Цей конкурс проводиться вже вдруге. Його головна мета – забезпечення взаємозбагачення слов‘янських культур та допомога молодим поетам. «Специфіка цього конкурсу, власно кажучи, полягає в тому, що ми приймаємо рукописи молодих поетів, написані на будь-якій з 13 слов‘янських мов, – розповів голова журі Сергій Шелковий, – які існують на сьогодні в якості державних мов. Отже, молоді люди віком до 33 років подають рукописи. Міжнародне журі, куди входять письменники досить відомі і кваліфіковані, виносять своє рішення».

Цього року перше і друге місце здобули молоді поетеси з України – Антоніна Тимченко та Анастасія Перевозник. Третє місце дісталося поету з Молдови, який пише російською мовою. На нагородження він не зміг приїхати. Лауреати, а також дипломанти конкурсу, були урочисто нагороджені. Також кожен з них встиг прочитати кілька власних поезій, які були відправлені на конкурс.

В минулому році за результатами конкурсу була випущена поетична збірка, куди ввійшли вірші 26 найкращих авторів. «Тут є твори, написані різними слов‘янськими мовами, – додав Шелковий, – тут є українська, російська, болгарська, сербська мови. Сподіваюсь, що за результатами конкурсу 2014 року ми випустимо таку саму»

comments powered by HyperComments