У Спілці письменників підбили підсумки конкурсу імені Тетяни Шамрай (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 30 січня 2015, 11:11
29 січня в харківській Спілці письменників пройшло нагородження лауреатів обласної літературної премії імені Тетяни Шамрай.
У Спілці письменників підбили підсумки конкурсу імені Тетяни Шамрай (фото)

В цьому конкурсі брали участь молоді літератори з Харкова та області, які ще не встигли видати першої книги. Переможець отримує можливість видати власну книгу до липня цього року. Всього в конкурсі взяло участь 11 молодих літераторів, які представили як поетичні, так і прозові твори.

«Таня Шамрай – це харківська поетеса, яка вражала всіх своїм талантом , своєю глибиною, – розповіла харківська поетеса Антоніна Тимченко, – але сталося так, що вона померла молодою. Проте харківські письменники пам’ятають її і хочуть пронести в серці оцей посил доброти, мудрості, чистоти,  котрий вона несла. І тому торік 2014 року Ольга Степанівна  Тараненко, харківська поетеса, запропонувала ідею: «а давайте влаштуємо обласну премію імені Тані Шамрай?». Щоб вшанувати її пам'ять . І в той же час начебто Таня, яка за життя не встигла видати книг, дає своє благословення нашим молодим авторам і надихає їх на видання своєї книги».

Серед членів журі в певний момент точилися дебати, після чого було прийняте одностайне рішення – присудити перше місце молодій харківській поетесі Світлані Ринкевич за її збірку поезій «Навзаєм».

«Я дуже серйозно сприйняла цю перемогу, – розповіла Світлана Ринкевич, – це  відповідальна місія  – бути першим переможцем першого конкурсу. Мабуть, це логічний результат тієї праці,  яка була зроблена з підготовки рукопису. Тому далі будемо працювати в тому ж ключі, не понижуючи планку. Моя збірка називається «Навзаєм». Чому така назва? Мабуть тому, що кожна людина хоче, щоб ті добрі помисли і думки, які вона несе іншим людям, були взаємними. Я мені хочеться, щоб моя поезія знайшла відгук у читача».

Того дня відбувся вечір пам'яті Тетяни Шамрай. Її друзі та товариші поділилися своїми спогадами про неї та її творчість. Також неодноразово звучали вірші самої Тетяни. 

comments powered by HyperComments