В книгарні «Є» відбулася перша зустріч літературного клубу

Юлія Гуш  |  Неділя, 8 лютого 2015, 21:02
7 лютого в харківській книгарні «Є» відбулася перша зустріч літературного клубу, організованого харківською ФРІ.
В книгарні «Є» відбулася перша зустріч літературного клубу

Перша зустріч мала дискусійний характер. Присутні поділилися власними думками щодо української та зарубіжної літератури, поговорили про її вивчення в шкільній програмі та озвучили власні ідеї щодо майбутніх зібрань літературного клубу.

Богдан Алексін: «В нас у ФРІ є кіноклуб. Я його вирішив доповнити літературним клубом. Щоб було цікавіше і люди більше цікавилися літературою. Я думаю, що зараз існує певна нестача в пізнанні історії та української літератури. І я вирішив зробити такий захід. Тут люди знайдуть друзів, однодумців по літературі, обміняються книжками і таким чином будуть спілкуватися, запропоновувати книжки, якими б хотіли поділитися».

Дарина Рудар: «Зараз така ситуація, що Україна потребує просвітлення, особливо тут, у Харкові. Оскільки в ньому дуже багато російськомовних людей, які підтримують Україну. І український клуб має таку мету – зібрати людей, які не проти дізнатися про українську літературу, говорити українською мовою, читати українською, пам’ятати, що українська література існує. І, взагалі, популяризувати українську мову».

Подібні зустрічі будуть проводитися і надалі – один раз на два тижні. Заплановано, що це будуть заходи книгообміну. Куди кожен бажаючий може принести свої улюблені книжки та розповісти і про неї, і про його автора, почитати вибрані уривки та передати її для тимчасового обміну тому, хто забажає.

 

comments powered by HyperComments