В Літмузеї прочитали вірші на драбині (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 22 березня 2015, 17:04
21 березня в харківському Літературному музеї відбулися поетичні читання, в яких взяли участь фіналісти конкурсу «Книжка від Zебри».
В Літмузеї прочитали вірші на драбині (фото)

Цього року переможцями конкурсу стали Анастасія Затворницька, Денис Майданюк та Анна Кисельова. Загалом, в конкурсі взяли участь 52 поети з різних міст України. Це були автори-початківці. Переможців визначило журі, до складу якого увійшли Тетяна Трофименко, Олена Рибка та Ігор Зарудко.

«Сьогодні міжнародний день поезії, – розповіла Тетяна Трофименко, – ми традиційно читаємо вірші на драбині. Уже кілька років поспіль поети Харкова збираються на подвір’ї Літературного музею для того, щоб відзначити цей день та почитати свої вірші. З минулого року завдяки цифровій типографії Zебра ми проводимо конкурс для поетів».

За старою традицією, фіналісти зачитували свої вірші, сидячі на драбині. До них згодом долучилися і інші поети, які також брали участь конкурсі. «Чому саме на драбині? Колись в Літмузеї збиралося таке поетичне угрупування, як «Бешенный кактус», – пояснила Тетяна Трофименко – і це була їх ідея. Чому їм спало на думку читати вірші саме на драбині я, чесно кажучи, не знаю. І хоча «Бешенный кактус» у нас вже не збирається, але традиція таки прижилася. І ми вже понад 5 років таким чином вітаємо зі святом всіх поетів та шанувальників поетичного слова». 

comments powered by HyperComments