«Надія. Молодість. Талант»: в «Мистецтві Слобожанщини» стартувала нова виставка (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 30 травня 2015, 12:49
В галереї «Мистецтво Слобожанщини» триває підсумкова виставка дитячих художніх робіт за результатами V ювілейних Дельфійских ігор «Надія. Молодість. Талант».
«Надія. Молодість. Талант»: в «Мистецтві Слобожанщини» стартувала нова виставка (фото)

На виставці презентовані роботи учнів художніх шкіл Харківщини, які стали лауреатами та дипломантами V ювілейних Дельфійских ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант». В експозиції представлені дві вікові категорії: це діти та підлітки віком 11 – 13 та 14 -16 років. Обидві об’єднує спільна тематика. Молодша група створювала свої роботи за мотивами казки Самуїла Маршака «12 місяців», а старша – казки Олександра Островського «Снігуронька». Самі роботи виконані в різноманітних графічних техніках, в тому числі аквареллю та гуашшю.  

Казки в якості основної теми робіт були обрані невипадково. З точки зору організаторів Дельфійских ігор, саме казки мають надзвичайно вагомий вплив на формування світосприйняття дитини. Вони вважають, що дитячий світогляд можна охарактеризувати як «дитячий міфологізм», адже для дітей природа залишається сповненою багатого внутрішнього життя.

Головна мета виставки – це підтримка обдарованих дітей та підлітків, розкриття їх художніх здібностей та талантів, розкриття їх творчої індивідуальності, а також – розвиток культурного потенціалу Харківщини та залучення молоді до кращих зразків світової культури.

Виставка триватиме до 13 червня 2015 року.  

comments powered by HyperComments