В Харкові поставлять спектакль за творчістю Сергія Жадана

Юлія Гуш  |  Вівторок, 22 вересня 2015, 12:37
В Харкові на базі Харківського театру для дітей та юнацтва буде реалізований унікальний театральний проект, оснований на романі Сергія Жадана «Депеш Мод».
В Харкові поставлять спектакль за творчістю Сергія Жадана

Про це розповіли автори проекту під час прес-конференції, яка пройшла в Харківському антикризовому інфоцентрі. Сам проект реалізується завдяки підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини, Гете – Інституту, Дому Нюрнберга та Почесного консульства ФРН в Харкові. Під час заходу режисер Маркус Бартль та художник Філіп Кіфер розповіли про концепцію та задум свого проекту, а також про його актуальність для харківського глядача.

За словами Маркуса Бартля, в Німеччині їх постановка мала великий успіх і встигла викликати резонанс серед театральних кіл. Він також заначив, що і раніше були здійснені спроби поставити «Депеш Мод», але з технічних причин це не вдалося зробити. А цей роман, за словами режисера, прекрасно підходить для постановки в театрі. А Філіп Кіфер в свою чергу зазначив, що вони з Маркусом Бартлем до того, як реалізувати свій проект в Німеччині, вже встигли побувати в Харкові. Що, за його словами, дозволило їм проникнутися духом української реальності і передати його своїм акторам.

 

comments powered by HyperComments