В «ЄрміловЦентрі» стартував цикл лекцій про сучасне мистецтво

Юлія Гуш  |  Середа, 14 жовтня 2015, 10:14
13 жовтня в центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» стартував цикл лекцій під назвою «Сучасне українське мистецтво».
В «ЄрміловЦентрі» стартував цикл лекцій про сучасне мистецтво

Протягом тижня пройде 11 лекцій, які прочитають провідні діячі культури – мистецтвознавці, художники, куратори. Вони розповідатимуть про тенденції та процеси, які сьогодні відбуваються в сучасному українському мистецтві, а також окреслять значення історичного контексту та актуальних проблем в ньому. Весь цикл лекцій призначений для того, щоб підготувати аудиторію до сприйняття сучасного мистецтва та створити простір для її комунікації з художниками та мистецтвознавцями.

«Ми вирішили в цьому сезоні провести таку освітню програму, зробити цикл лекцій під назвою «Сучасне українське мистецтво», – розповіла Дарина Шевцова, молодший менеджер проектів, – проводяться вони у формі інтенсиву. Тобто, за тиждень у нас десять лекторів прочитають лекції на самі різні теми – про тенденції, про історію сучасного мистецтва тощо. Ми намагаємося поєднати все в таку загальну картину. Лектори у нас не тільки харківські. Деякі з них приїжджають з інших міст – з Києва та Запоріжжя. Вирішили зібрати таку повну картину всього, що відбувається в країні в галузі мистецтва».

Цикл стартував з двох лекцій Зої Альфьорової  («Візуальність: безмежність бажаного як можливого») та Яніни Пруденко («Зародження медіа-арту в Україні»). Лекції проходитимуть кожного дня до 18 жовтня о 17.00 та 19.00. Завершиться цикл концертом гурту «near».

comments powered by HyperComments